Naš Samobor: veljača 2001.

Protuodgovor Ante Muse (HSP 1861.) Željku Koščici (DC) na njegov odgovor pravaškom leaderu u “Našem Samoboru” broja 78 iz siječnja 2001. godine pod naslovom “Rude nikada nisu bile selo”

ŠARINIČEV ROVOKOPAČ

U prošlom tisućljeću upozorili smo na kukavičje jaje koje nam Šarinićeva stranka i naši gradski oci stavljaju u naše gradsko “gnijezdo”, naime, tunel koji bi povezivao grad Samobor sa selom Rude. Šarinićev protagonist, g. Željko Košćica svojim odgovorima na opozicijsku kritiku naše stranke želi skrenuti s problema tunela na toponomastiku (nauk o imenima naselja). Magla koju nam Šarinićev Demokratski centar pušta treba naime zamagliti profiterski lobby koji bi izgradnjom tunela bio pobjednik, dok bi unuci stanovnika Samobora i Ruda bili gubitnici, s obzirom da bi upravo buduća generacija Ruda i Samobora otplaćivala visokokamatni kredit koji nam Šaranićev DC s gradskim ocima, moguće preko Banque Nacional de Paris (BNP) želi plasirati. Da ponovimo: Mislimo i znamo da tunelski projekt donosi profit kamenolomu u Smerovišću, jer je dnevni protok kamiona na izlazu iz Samobora prema Rudama i Smerovišću 1:1000 u korist kamenoloma Smerovišće. Rekli smo nadalje da je Samborcima puno korisnije uložiti svoje porezne obveze u autoput Zagreb – Samobor, zato što je naš grad Samobor turistička destinacija Zagrepčanima, zato što puno više stanovnka živi u Samoboru nego u Rudama, i zato što je važnije privući klijentelu iz milijunskog Zagreba nego iz Ruda koje ima oko jednu tisuću stanovnika.

Skretanje s teme tunelskog projekta na pitanje da li je Rude selo ili naselje podsjeća nas da g. Košćica eskivira problem kao g. Šarinić pitanje haaške optužnice. U svakom slučaju se g. Koščica izgubio u vremenu i prostoru jer ne zna gdje živi, da li u selu ili naselju, gradu ili mjestu? Pri tome još predbacuje zločestu tvrdnju kako smo uvrijedili poštovane Rudare kada smo rekli da bi tunelom prometovalo oko pet seljaka, jedna zaprežna kola i dva traktora. Šarinićev glasnogovrnik u Rudama tvrdi da seljaka u Rudama nema, da nema ni traktora te da je sve skupa uvreda spominjati seljake, osim u slučaju “proizvodnje poljoprivrednih proizvoda”. Otkud zna da smo mislili drugačije osim ako nije vidioc. Možda je u vrijeme Šarinićeve hadezeove vladavine i Rude toliko osiromašilo da više nema traktora, zaprežnih kola ni seljaka, jer im je HDZ oduzeo zemlju, ponos i ponizio ih više nego Franjo Tahi Gupčeve seljake prije 500 godina.

Cijelo to skretanje s teme od strane hadezeove frakcije zvane DC treba zamagliti činjenicu da g. Koščica raspolaže strojnom mehanizacijom koja bi se, naravno, za pozamašnu financijsku protuuslugu mogla upregnuti u izgradnju tunela. Predlažemo Šarinićevim centrašima slijedeće: Dok njihov šef bude grijao haašku ćeliju neka se bace na posao izgradnje tunela prema Jaski ispod Plešivice. Investitor: Šarinićfondes de Šarinić. Cijena: sitnica. Izvođač radova: Koščica-Mehanizacija u supportu s jakim inženjerijskim snagama generala Ćesića-Rojsa koji zna kako se to radi: “Tako se to radi”.

Blago gradonačelniku Filipcu kada u Gradskom vijeću ima takvu oporbu kao Koščicu, a jadni naseljani(?) iz Ruda koje Šarinićev rovokopač Koščica treba predstavljati, sa svojom firmom u Mađarskoj (zašto nema firmu u Rudama, i domovini plaća porez a ne nasljednicima Khuena Hedervaryja?)

I na kraju, zašto i mi ne bismo malo skrenuli s teme kao g. Koščica. Predlažemo, naime, jugoslavenskom predsjedniku Koštunici da g. Šariniću (DC) uruči orden Sv. Save prvog reda s trolistom i aureolom, s obzirom da je na Hrvatskoj televiziji u emisij “Nedjeljom u 2” na upit, da li je od Slobdana Milševića primio odličje, odgovorio negativno, naime, da mu vožd nije uručio orden, iako ga je po našem mišljenju zaslužio sa svojih 53 odlazaka na Dedinje u svojstvu visokog poklisara s Pantovčaka u vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Predsjednik ogranka Samobor HSP 1861.

Ante Musa