- N/r gradonačelniku Zagreba

g. Milanu Bandiću

- PRIPĆENJE ZA TISAK

 

 

Zagreb, 01.2.2001.

 

Poštovani gospodine gradonačelniče!

Šokirani smo viješću da je odlučeno evakuirati stanovnike našeg grada iz tzv. plinarskog naselja. Kamo s ljudima, kamo s malom djecom? Zar će se djecu predati u dječji dom, a njihove roditelje baciti na ulicu?

Poštujemo privatno vlasništvo i principijelni smo zagovaratelji prava na privatno vlasništvo još iz doba komunizma, međutim, poštujemo i ljudsko pravo na krov nad glavom.

Obitelj Musić izrazila nam je veliku zabrinutost glede mogućeg nasilja koje MUP kani pokrenuti protiv stanovnika plinarskog naselja. Jedno je bespravna gradnja još iz vremena socijalističke Jugoslavije, drugo je pitanje sudbina ljudi. Obitelj Musić ima sedmero djece od koje je najmlađe staro 2 mjeseca. Ne znaju kuda bi sada krenuli. Mi znamo: u socijalni stan grada Zagreba kojega “čuva” Anto Đapić u naselju Borovje. Lažni predsjednik HSP-a tako i tako protuzakonito koristi imenovani stan namijenjen socijalnim slučajevima u Zagrebu, a i što će mu socijalni stan kad ima više od 20 tisuća kuna mjesečnih primanja, dva stana i kuću izvan Zagreba.

Ubrzajte reviziju stanova i razriješite “čuvara” Đapića te, za njega, teške odgovornosti, i povjerite stan na “čuvanje” obitelj Musić. Ostale obitelji iz plinarskog naselja se isto tako može useliti u sve one stanove koje čuvaju političari i “kulturno-javni radnici” hrvatskog establishmenta.

 

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE PRAVA 1861.

Dobroslav Paraga