Vjesnik: 02. 02. 2001.

Paraga tuži Đapića “zbog lažnog iskaza o broju HOS-ovaca”

ZAGREB, 1. veljače - HSP 1861 podnijet će u petak na Općinskom sudu prijavu protiv Ante Đapića, predsjednika HSP-a te predsjednika Glavnog stana te stranke Velimira Kvesića, zbog sumnji da su krivotvorili službene isprave i davali lažne iskaze o broju članova Saveza udruga dragovoljaca HOS-a (SUDHOS), rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga.

Svoju najavu Paraga je obrazložio novinskim napisima na dan osnivanja Saveza, po kojima SUDHOS okuplja 2.500 hosovaca, da bi ta brojka danas bila svedena na samo 1.500 članova. To je, međutim, tek početak akcije HSP-a 1861 kojom ta stranka, kako je rečeno, želi pomoći novom državnom odvjetniku da konačno osigura funkcioniranje pravne države i načela jednakosti sviju pred zakonom.

“Hrvatska javnost treba znati puno više o imovini obitelji Tuđman, koja još uvijek nije transparentna premda je to trebala biti prije dvije godine, kada je izbila afera Lepej”, podsjetio je Paraga. Prema njegovu mišljenju, ispitivanje imovine i njezina porijekla u slučaju 200 hrvatskih obitelji, iz koje bi se vidjelo da se u Hrvatskoj razvija nepotizam i klijentelizam - očito nije bio interes države.

(M. Franičević)