- Državno odvjetništvo RH

Novi Državni odvjetnik

g. Radovan Ortynski

- PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

 

 

Zagreb, 02.2.2001.

Predmet: Čestitka na izboru za novog Državnog odvjetnika

 

Poštovani gospodine Ortynski!

Primite srdačne čestitke od članova naše stranke i mene osobno s najboljim željama na Vašem novom, ozbiljnom i, trenutno najodgovornijem poslu glavnog državnog odvjetnika naše Republike.

Jamčim Vam da ćete u Hrvatskoj stranci prava 1861. imati snažnu potporu u otkrivanju kriminala na svim nivoima, bez obzira tko ga je počinio, bez obzira na naciju, vjeru ili politički svjetonazor eventualnih počinitelja.

Nažalost, često smo i sami kao politička stranka uslijed nesposobnosti i političkog diktata bivše vladajuće garniture sudbenoj vlasti sami “preuzimali” posao državnog odvjetništva raznoraznim istragama koje su rezultirale brojnim kaznenim prijavama.

Poštovani g. Ortynski, nadamo se da ćete kaznene prijave naše stranke izvaditi iz ladica u kojima čame, i da ćete, postupajući po zakonu, rješavajući goruće kaznene prijave drugih pravnih osoba, ubrzo pridonijeti početku stvaranja istinske, a ne samo papirnate pravne države Hrvatske. Nadamo se da nećete provoditi “državnu politiku” nego zakone i Ustav Republike Hrvatske. U toj vjeri primite prijateljske pozdrave iz naše pravaške središnjice u Šenoinoj u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.

Dobroslav Paraga