Vjesnik: 03. 02. 2001.

Zadnik: Dio iskaza svjedoka o zločinima u Gospiću tereti Norca

ZAGREB, 2. veljače - Vršitelj dužnosti državnog odvjetnika Slavko Zadnik potvrdio je u petak da dio iskaza svjedoka iz istrage oko ratnih zločina u Gospiću 1991. »ide u smjeru terećenja umirovljenog generala Mirka Norca«.

Iskazi svjedoka idu u tom pravcu, rekao je Zadnik, odbacivši prigovore nekih medija da su po nalogu Državnog odvjetništva dokazi protiv Norca skrivani.

Potvrdivši da su neki svjedoci u svojim iskazima teretili Norca za sudjelovanje u događajima koji se povezuju s ubojstvima gospićkih Srba 1991. godine, Zadnik je rekao da »Državno odvjetništvo ništa nije skrivalo, te da je istraga još u tijeku«.

Pojasnio je da je neke iskaze trebalo dodatno provjeriti, te da će se o povezanosti Norca s gospićkim događajima Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci službeno oglasiti vjerojatno početkom sljedećeg tjedna.

Po pisanju nekih dnevnih listova, nekoliko je svjedoka teško optužilo Norca kao glavnu osobu na tzv. smrtonosnom sastanku, na kojem je navodno naređeno strijeljanje otetih gospićkih Srba, te da je vodio skupinu vojnika i izdao im zapovijed za likvidacije. (Hina)