Večernji list: 08. 02. 2001.

MINISTAR PRAVOSUĐA STJEPAN IVANIŠEVIĆ:

Norac se nije predao, policija stupila u akciju

ZAGREB - Umirovljeni general Mirko Norac trebao se jučer do 18 sati sam predati Županijskom sudu u Rijeci. Gotovo sat i pol kasnije ministar pravosuđa prof. dr. Stjepan Ivanišević izvijestio je novinare da se Norac, prema informacijama koje je ministar dobio od sutkinje Sajonare Čuline, nije u Rijeci pojavio ni do 19.15 sati. Nakon toga u akciju je stupila policija, koja je uhidbeni nalog dobila još u ponedjeljak, nakon što je Županijski sud u Rijeci odlučio proširiti istragu na Mirka Norca i Milana Čanića.

Ministar Ivanišević nije mogao potvrditi informaciju, koja se jučer pročula, a prema kojoj je general Norac bio izvan Hrvatske. Ministar Ivanišević nije želio ni potvrditi, ni opovrgnuti jednu od vijesti što se jučer pročula, a prema kojoj je Norca policija zaustavila na jednoj benzinskoj postaju u Zagrebu, ali da ga je pustila jer je rekao da ima dogovor o predaji.

Za daljnje informacije ministar Ivanišević uputio je novinare na Ministarstvo unutarnjih poslova, jer, kako je rekao, policija je dužna provesti nalog za uhićenje.(D. K.)

PREMA TVRDNJI NESLUŽBENA IZVORA:

Nestao na putu za Rijeku?!

Prema jednoj od verzija koja se mogla čuti sinoć Mirko Norac nestao je negdje na putu za Rijeku. Naime, bilo je dogovoreno da on svojim automobilom vozi iz Zagreba za Rijeku, a da za njim voze "specijalci" MUP-a u civilu. Riječ je o ljudima koje je Mirko Norac poznaje još iz ratnih dana, a sve je trebalo biti dio dogovora da se sve izvede bez spektakularnog uhićenja i izbjegnu novinari. Međutim, negdje na putu za Rijeku Mirko Norac se, tvrdi naš izvor, izgubio svojim pratiteljima. (dmi)