Večernji list

n/r glavnog urednika

g. Branka Tuđena

 

Zagreb, 23.2.2001.

Predmet: Ispravak krivih informacija odvjetnika Zvonimira Hodaka

U odgovoru na najnovije tvrdnje u medijima da Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu vodi istražni postupak protiv Vladimira Šeksa na temelju kaznene prijave predsjednika Hrvatske stranke prava 1861. protiv njega zbog Šeksove sporne kupnje velikog stana u Donjem gradu u Zagrebu, Šeksov odvjetnik Zvonimir Hodak tvrdi da ta prijava nema nikakve osnove te da ima težinu puke privatne tužbe.

Neka se g. Hodak vrati na drugu godinu studija prava kako bi naučio razliku između privatne tužbe i kaznene prijave. U slučaju kaznene prijave protiv Vladimira Šeksa (HDZ) je HSP 1861. prije godinu dana predložila državnom odvjetništvu pokretanje istražnih radnji i kazneni progon prijavljenog Šeksa. Državno odvjetništvo kaznenu prijavu razmatra te će se nakon njenog prihvaćanja raditi o predmetu: Republika Hrvatska versus Vladimir Šeks.

Stan za kojega g. Hodak tvrdi da ga je Šeks otkupio, bez ikakve pravne osnove, za 20 posto tržišne vrijednosti, g. Šeks otkupio je za 3 do 4 posto tržišne vrijednosti. Do sada državno odvjetništvo nije razmatralo kaznenu prijavu zato što je sve do prije koji dan na čelu Državnog odvjetništva bio tandem iz Tuđmanovog CK, Živković-Zadnik.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić