Jutarnji list: 23. 02. 2001.

SUSPENZIJA NE, UKOR DA Smiruje se skandal oko Hloverke

HRT se ispričao Stankoviću, Hloverki skinuta suspenzija na Račanovu intervenciju

ZAGREB - Televizijski skandal koji je u srijedu izbio na Prisavlju zbog gostovanja premijera Ivice Račana u emisiji "TV Forum" urednice Hloverke Novak-Srzić polako se smiruje.

Naime, kako smo saznali, emisija "Nedjeljom u dva", koja je nakon ovoga događaja bila upitna, ide dalje, a umjesto Račana gost će biti Dobroslav Paraga. Voditelj emisije Aleksandar Stanković bio je kratak, rekavši da mu je vodstvo HRT-a zbog svega uputilo ispriku.

S druge strane, Hloverka Novak-Srzić bila je suspendirana na četiri sata, a nakon toga, doznajemo, na intervenciju samoga premijera, suspenzija je pretvorena u ukor uredničkoga kolegija. Ipak, je li urednica "TV Foruma" uistinu zaslužila suspenziju? Upućeni tvrde da je za cijeli slučaj najodgovornija urednica Informativno-dokumentarnog programa Mirjana Rakić koja ne drži konce u svojim rukama.

Naime, prema tvrdnjama djelatnika, između pojedinih urednika, novinara i redakcija na HTV-u vladaju veliki kaos i nekoordiniranost. Stoga ne čudi da je na kolegiju održanome u srijedu direktor HRT-a Mirko Galić zatražio da se hitno uvede red te je, osim ukora Hloverki Novak-Srzić, upućena kritika i ostalim urednicima Informativnog programa. Zanimljivo je da su se za suspenziju Hloverke Novak-Srzić na kolegiju najviše zalagale Neda Ritz i Mirjana Rakić koje jučer, opravdavajući se sastancima, nisu htjele odgovarati na telefonske pozive novinara.

Glasnogovornik HRT-a, Krešimir Macan rekao je da je problem u koordinaciji te da je ovaj slučaj to najbolje i pokazao.

Rozita Vuković