Večernji list: 03. 03. 2001.

U BEOGRADU SE NASTAVLJA FARSA SA "ČUVANJEM" I "UHIĆENJEM" BIVŠEGA PREDSJEDNIKA SRJ

Vožd se krije kod vojske

Svaka dva dana Beogradom se proširi "pouzdana informacija" po kojoj će bivši predsjednik SRJ Slobodan Milošević biti uhićen "za dva dana". Reagirajući na ta "uhićenja", grupica od nekoliko desetaka vremešnih Miloševićevih pristaša počela je svakoga dana organizirati "narodne straže" pred zgradom u Užičkoj 11 na Dedinju u kojoj je, navodno, S. Milošević. Oni će se, kažu, "fizički oduprijeti bilo kakvom pokušaju uhićenja vrhovnog komandanta. svoga vožda". Ljudi s transparentima i nekoliko dužnosnika bivšeg režima, izgubljene osobe u prostoru i vremenu stoje besciljno na ulici i plaču za nekadašnjim vremenima. I tužno i smiješno.

Dok vlast traži dokaze protiv bivšeg predsjednika a neki "dežuraju" pred praznom kućom na Dedinju, S. Milošević gotovo svaka dva dana (baš tempom kako ga i "uhićuju") mijenja mjesto svoga boravka! Po svemu sudeći, sada se preselio u vojni objekt u Dobanovcima, još okružen jakim policijskim i vojnim osiguranjem te s osobnom, dobro plaćenom "gardom" koju prevodi policijski general Senta Milenković. On je, čini se, shvatio koliko je kriv, pa se zato krije. To, međutim, kao da (još?) ne shvaća aktualna beogradska vlast i oni koji "stražare" ispred prazne kuće na Dedinju.

A 31. ožujak sve je bliži. Tada će valjda svi "shvatiti".

BEOGRAD Milovan Nedeljkov

Milošević u Haagu ove godine

AMSTERDAM - Međunarodni kazneni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) očekuje da će se bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević pojaviti pred Sudom do kraja godine, izjavio je jučer zamjenik glavne tužiteljice Graham Blewitt. "To se neće dogoditi odmah, ali ima izgleda, nadam se, tijekom ove godine", kazao je Blewitt. (H)