Večernji list: 08. 03. 2001.

U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA tzv. USMENA RASPRAVA IZMEĐU PRAVAŠKIH LIDERA

Paraga i Đapić svađali se pet sati oko prava na HSP

ZAGREB - U podrumu Ministarstva pravosuđa jučer su službenica ministarstva Ljiljana Masnec i pomoćnik ministra Slobodan Ljubišić vodili tzv. usmenu raspravu s Antom Đapićem i Dobroslavom Paragom o tome čiji je HSP. Taj presedan, kako reče Paragin odvjetnik Branko Šerić, donio je iscrpljujuću petosatnu raspravu koja do iza 14 sati, kad su novinari morali u redakcije radi rokova, još nije naslućivala kraj.

Paragin odvjetnik Šerić jučer je ponovio zahtjev za izuzećem Ljiljane Masnec, koja je kreirala i rješenje iz 1993., kao pristrane, ali ona i pomoćnik ministra Ljubišić odmah su odgovorili da je stav Ministarstva kako za to nema osnove.

U svom "pledoajeu" Paraga je uzbuđeno i opširno iznio svoje viđenje "puča Đapićeve skupine uz pomoć predsjednika Tuđmana" i predao nove dokaze.

Naprotiv, Anto Đapić, koji je i jučer imao brojniju ekipu od suparnika, uz pomoć odvjetnika Borisa Poturića zaključio je kako je Paraga legalno smijenjen i izbačen iz HSP-a jer je uzurpirao sve ovlasti stranačkih tijela, "što je stranku dovelo u dramatičnu situaciju".

Nakon sučeljavanja, dvojac iz Ministarstva donijet će odluku, a Lj. Masnec već je rekla kako je gotovo sigurno da će nezadovoljna strana ponovno podnijeti upravnu tužbu.

H. Dečak