“GLEDAO SAM REPRIZU EMISIJE “NEDJELJOM U DVA””

(Komentar iz Sarajeva)

Gledao sam 26.02.2001.g. reprizu emisije "Nedjeljom u 2" na kojoj je glavni gost bio Dobroslav Paraga, a voditelj Aleksandar Stanković. Sudjelovale su Vesna Kljajić iz "Glasa Slavonije", Mirela-Sertić-Janković sa "Obiteljskog radija" i Robert Tomljenović sa televizije CCN.

Ovo društvance, čini se kao da je izabrano po direktivi Aleksandra Vasiljevića, napada Paragu sa svih strana, a on se jadan pokušava opravdati, govori argumentima, govori istinu o povijesti Hrvata i Hrvatske, ali sve to ne nailazi na shvaćanje kod ovog društva, jer su inficirani nekom zlom krvi prema Paragi i pokušavaju ga, ne razumijevajući ništa, najbanalnijim stvarima tući i kompromitirati. Normalno, tu je glavno pitanje karta velike Hrvatske istaknuta u Zagrebu negdje 1990. godine, što je za to društvo nešto nepojmljivo, kao nerealno, kao nešto što je uzrok svim nevoljama koje su kasnije uslijedile. Zaboga, pa JNA je treća sila u Europi, tko se to usuđuje pomisliti da bi se ona mogla poraziti!

U jednom momentu netko od ovog društva je pitao da li je bio ikada opomenut da ne istrčava sa svojim velikohrvatskim stavovima. Odgovorio im je da oni (HDZ, t.j. KOS i SDB) nisu njega opominjali, nego su njegove sljedbenike, istomišljenike i prijatelje ubijali bez opomene. Pa i na samog Paragu je bio pokušan atentat.

Žao mi je Dobroslava Parage. On treba sada poći od početka i na duge staze. Kada netko počinje graditi kuću na ledini, kažu ovdje u Bosni, najprije izgradi “halu” (zahod, nužnik), a onda radi ostalo. Kada netko pođe zauzimati vlast u nekoj državi, narodu, društvu, najprije se mora pobrinuti da organizira povjerljive ljude koji su spremni izvršavati najprljavije poslove oko toga. Dok je Paraga organizirao najborbenije Hrvate za borbu za slobodu Hrvatske i osnovao HOS u koji su bili uključeni i bosanski muslimani i to kod Blaža Kraljevića i preko 50 posto, dotle je Franjo Tuđman, general generalštaba iz Beograda, dobio za svoju misiju zadatak od Aleksandra Vasiljevića, i gotovo sve tajne agente KOS-a i SDB-a da stvori Republiku Hrvatsku u veličini Banovine Hrvatske i da uništi Bosnu i Hercegovinu. Ovi agenti, kako u zemlji, tako i u inozemstvu, dobili su direktivu da Tuđmana izbace na površinu kao lidera hrvatskih nacionalista i hrvatske emigracije. Mnogo činjenica to potvrđuju i lako je bilo to dokučiti i laiku, no čudi me da to nije uočavao i Paraga. Pa, HDZ je izmišljen u Beogradu u generalštabu. Tamo su se još za života Josipa Broza Tita crtale karte Velike Srbije i pripremalo za raspad Jugoslavije. Kada je Zapad ozbiljno isplanirao da razori Eurokomunizam i da sruši SSSR kao cjelinu i vojnu velesilu, dogovoreno je da će to najlakše postići dizanjem nacionalizama malih naroda. Srbi su to znali (Mamula i dr.) i pripremali su se za to. Tuđman im je bio najpogodnija osoba, kojemu Tito nije dao da se bavi ozbiljnim poslovima, nego mu je dao nogomet za zanimaciju. Inače, on je cijelo vrijeme i za NOR-a i kasnije samo gledao kako će doći na koji spisak za unapređenja i tako je postao čak i general. Uz obećanje da će biti šef države, ali velike poput Banovine Hrvatske, pristao je i sve je odglumio do smrti onako kako su to od njega tražili. Parola mu je bila: "Imamo Hrvatsku!", a sa druge strane sve je upropastio i opljačkao sa svojim mafijašima.

Najveća Tuđmanova greška je što je pristao na razbijanje hrvatskog naroda. Bosanski muslimani i oko 50 posto pravoslavaca su Hrvati te Sandžak, u koji su preselili slavonski poislamčeni Hrvati prije 300 godina. On je to svjesno uradio, jer kada bi Hrvati bili ujedinjeni, onda bi Velika Srbija završavala na Drini, a ne na Uni i Savi. To se od njega tražilo i on je izrežirao sukob katolika i muslimana na najpodliji krvavi način. Hrvatski narod u Hrvatskoj je donekle odbacio tu njegovu pogubnu politiku, no u Bosni još djeluju agenti poput Jelavića i glupog naivčine Ive Andrića-Lužanskog. On nije htio da zna, a Srbi to svjesno kriju, da su Srbi od 1389.g. u službi Turaka i da su oni u Slavoniji, Bosni, Vojvodini ostatak turske okupacione sile, a da su muslimani poislamljeni Hrvati kojima je to bio jedini uvjet za preživljavanje, osim bježanja preko fronte. To treba obznanjivati hrvatskom narodu i vratiti mu jedinstvo, bez obzira kojoj vjeri trenutno pripadaju! Vivat Croatia reconquista!

Hrvatska se ne smije nikada odreći svojih prava na svoje zemlje i ljude!

Sarajevo, 01.03. 2001.g.

Leopold Larma, Sarajevo