PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

Zagreb, 16.3.2001.

TEMA: Teroristički napad u Zagrebu.

OSUĐUJEMO TERORIZAM!

Najoštrije osuđujemo teroristički akt postavljanja bombe pred Zagrebačkim poglavarstvom. S tim u vezi izražavamo solidarnost sa zagrebačkom gradskom vladom, kako od strane stranačkog vodstva, tako i od strane Županijskog vijeća stranke u gradu Zagrebu. Državnom odvjetniku Radovanu Ortynskom dajemo svu moralnu i drugu potporu u gonjenju terorista.

U Hrvatskoj je na djelu psihološka propaganda zastrašivanja stanovništva i stranih ulagača kapitala jer kapital ne dolazi u zemlju sa sjevernoirskim sindromom. Terorizam se u našoj zemlji hrani i na hadezeovoj psihološkoj propagandi te podsjećamo na Šeksovo upozorenje o građanskom ratu u Hrvatskoj i Sanaderovu konstataciju o početku revolucije. Sve to samo zato što je HDZ izgubio formalnu vlast. Teroristima ide na ruku neučinkovitost Vlade u demontiranju tuđmanizma, i s tim u vezi prihvaćanja zločinačke organizacije HDZ kao oporbenog partnera. Hadezeov satelit Đapi uživa sve privilegije stečene za vrijeme Franje Tuđmana, a Sabor čak opstruira njegov kazneni progon zbog lažiranja magisterija čime potkopava neovisnost sudbene vlasti. Hadezeovi masovni kadrovi u državnim strukturama provode puzajući državni udar, dok Šeks psihološkom propagandom optužuje Vladu za državni udar, čime se začarani krug zatvara. To će ići onako dugo dokle god se Državno odvjetništvo uz potporu Vlade ne bude oštro obračunalo sa strukturom mafije u državi.

Od predsjednika Republike očekujemo da se više angažira u stvaranju pravne države. Za nečinjenje ne može biti izgovor gubitak dijela ustavnih ovlasti jer Predsjednik ima dovoljno ovlasti da aktivno djeluje. Za kukanje o gubitku dijela ustavnih ovlasti Predsjednika nema vremena. U suprotnom neće Ivić Pašalić završiti u zatvoru nego Stipe Mesić, a Račan će se na kraju prikloniti jačemu odnosno pobjednicima.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861