PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

Zagreb, 22.3.2001.

 

ZAŠTO JE ŽIRINOVSKI PUŠTEN U HRVATSKU?

Vladi Republike Hrvatske postavljamo otvoreno pitanje, zašto je Žirinovski mogao doći u Hrvatsku. Od hrvatske Vlade tražimo da snage sigurnosti ovog ruskog obavještajca odmah otprate do Dubrovačkog uzletišta i posjednu ga u prvi zrakoplov koji leti u inozemstvo. Isto tako tražimo ostavku svih odgovornih državnih službenika od Vlade preko MVP, pogranične policije itd. koji su šovinistu Vladimira Žirinovskog propustili zaustaviti na državnoj granici naše Republike.

Poznato je da je Vladimir Žirinovski 1994. u pratnji četnika obišao velikosrpska osvajanja u Hrvatskoj odnosno okupirani teritorij te je u pratnji episkopa Atanasija Jeftića 1. veljače te godine izrazio želju za stvaranjem pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka. Za vrijeme velikosrpskog napada na Bosnu i Hercegovinu Žirinovski je sa zločincem Arkanom potpisao sporazum o vojnoj suradnji.

Đapićeva delegacija susrela se sa Žirinovskim 1994. na Bledu u Sloveniji.

Žirinovskom je kao šovinisti zabranjen ulaz u Francusku. Isto tako je općepoznati stav Žirinovskog da želi novi svjetski rat, a napisao je i knjigu u kojoj govori o “ruskom konjićevom skoku do Indije”. Zašto se, dakle, hrvatskoj Vladi dogodio takav gaf sa Žirinovskim? Zar svaka svjetska hulja mora ponižavati hrvatski narod, i zar naše vlasti nemaju potrebu štiti dignitet Republike Hrvatske?

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić