“Glas Slavonije”

Osijek

Zagreb, 27.3.2001.

 

Predmet: Ispravak krivih informacija.

U “Glasu Slavonije” objavljen je na 27.3. ov.g. članak pod naslovom “Cappiau je bio ispravan čovjek, a Paraga izmišlja !” U tom članku je general Ante Roso iznio krive informacije o predsjedniku Hrvatske stranke prava 1861.

General Ante Roso iznio je krivu informaciju da je predsjednik Hrvatske stranbke prava 1861. Dobroslav Paraga na tiskovnoj konferenciji stranke 24. ožujka ov.g. iznio podatak da se sastao s nekime iz nekog miljea, za koji g. Roso tvrdi da ne pripada hrvatskom miljeu. Isto tako je kriva informacija g. Rose da je Dobroslavu Paragi netko nešto rekao da kaže.

Istina je ta, da je g. Paraga dobio neanonimni telefonski poziv neanonimne osobe koja se prije toga bila obratila visokom dužnosniku MUP-a u Zagrebu i informirala ga kako je u Zagreb stigao ubojica Cappiau. Odgovor bajnog MUP-a bio je da se Cappiau ne nalazi na policijskoj tjeralici. Posljedica takvog benevolentnog odnosa vodstva policije bila je krvava čikaška pucnjava u Zagrebu usred bijela dana na očigled brojnih Zagrepčana. Neanonimna osoba nakon takvog odgovora MUP-a više nije imala povjerenje u MUP. Zbog toga se obratila Hrvatskoj stranci prava 1861. u koju je očito imala više povjerenje, čime je sasvim ispravno postupila. Stoga više ne važi slogan za hrvatske građane “Policija je vaš prijatelj”, nego slogan “HSP 1861. vaš je prijatelj”. Gosp. Paraga donio je slobodnu procjenu da s informacijom o dolasku Capiaua izađe u javnost, ali zasigurno ne zbog toga da Dobroslav Paraga dođe u novine, nego da spriječi eventualni novi zločin s obzirom da je Cappiau u osječkom okrugu prije toga likvidirao tri osobe. Nažalost, zločin iz Osijeka ponovio se u Zagrebu. Krivnju za to snosi i MUP svojim nečinjenjem. A glede g. Ante Rose, sramota je da general Hrvatske vojske za jednog ubojicu tvrdi da je ispravna osoba, dok za ispravnu osobu, g. Dobroslava Paragu istovremeno tvrdi da izmišlja.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić