“Večernji list” Zagreb

 

Zagreb, 27.3.2001.

Predmet: Ispravak krivih informacija.

U “Večernjem listu” objavljen je na str. 3 članak pod naslovom “UHIĆEN BERTIĆ I VOJNA OSOBA BLISKA ATENTATORU”. U tom članku je Ranko Ostojić iznio krive informacije o predsjedniku Hrvatske stranke prava 1861. isto kao i Miroslav Tuđman.

Na tiskovnoj konferenciji zagrebačke policije njen je ravnatelj Ranko Ostojić iznio krive informacije o predsjedniku Hrvatske stranke prava 1861. tvrdeći da Dobroslav Paraga zove policiju kada hoće doći u novine. Takva tvrdnja predstavlja bezobrazluk kojim g. Ostojić omalovažava policiju i potcjenjuje predsjednika ne bilo koje političke stranke. Igrajući se ironijom, Ranko Ostojić podučava g. Paragu da postoji telefonski broj 92 za ostavljanje informacija te da ne mora zvati njega, gospodina ravnatelja policije.

Gospodine bajni ravnatelju policije, ne morate slušati Dobroslava Paragu, ali objasnite onda policajcima i javnosti zašto se organiziranom kriminalu ne može stati na kraj. Ono što Vi ironizirate kao obraćanje djeteta teti u dječjem vrtiću, u stvari je upozorenje Vama i Vašem šefu Lučinu da ste bili pravovremeno obaviješteni da je ubojica Cappiau stigao u Zagreb osam dana prije vatrenog obračuna na javnom jestu u centru Zagreba, a zasigurno atentator nije u Zagreb došao na izbor Miss hrvatske Universe. Usput rečeno, Dobroslav Paraga Vas, niti Vašeg šefa više neće zvati, a 92 okačite mačku za rep, ali ako uskoro ne izađete s informacijom tko je u MUP-u bio obaviješten o dolasku Cappiauua u Zagreb, umjesto Vas to će učiniti Dobroslav Paraga, ovaj puta s namjerom da dođe u novine kako bi obavijestio javnost tko s njom manipulira a tko joj služi.

Paraga je još koncem 20. stoljeća upozorio da je HDZ zločinačka organizacija istaknuvši slučaj neriješenog ubojstva dužnosnika Hrvatske stranke prava 1861. iz Osijeka, g. Ratka Zrne. Tada je Paraga rekao, što je “Večernji list” 5. listopada 2000. prenio, da “je ubojica Ratka Zrne časnik HV s belgijskom putovnicom”, kojemu se nije dogodio kazneni progon “jer on uživa zaštitu dra. Miroslava Tuđmana.”

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. nije tvrdio da je M. Tuđman pisao ispričnice kako se ubojica Cappiau ne bi morao odazvati na sudsku raspravu povodom likvidacije povjerenika Hrvatske stranke prava 1861. za Osijek i hrvatskog branitelja i časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, g. Ratka Zrne, ali je tvrdio da je bivši ravnatelj HIS-a M. Tuđman pisao sudu obavijest o tome da se Cappiau u hrvatskom nacionalnom interesu nalazi u inozemstvu (SAD) te da se zbog toga ne može odazvati sudskoj raspravi. Ne treba se nekog agenta poznavati osobno da bi operativni obavještajni sustav funkcionirao. Međutim, Cappiau je bio pod visokim pokroviteljstvom bivšeg državnog vrha.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić