Vjesnik: 02. 04. 2001.

LS: Vlada je u krizi, treba joj rekonstrukcija

FAŽANA, 1. travnja - U povodu osnivanja fažanskog ogranka Liberalne stranke(LS), predsjednik stranke Zlatko Kramarić i glavna tajnica Helena Štimac-Radin održali su u nedjelju u Fažani konferenciju za novinare i javnu tribinu na kojoj su ocijenili kako je osnivanje ovog ogranka samo nastavak jačanja liberalizma u Istarskoj županiji.

»Istra je najliberalnija regija u Hrvatskoj, što će dokazati i predstojeći lokalni izbori. Stoga pozivamo građane da u što većem broju izađu na izbore, jer će samo na taj način aktivno sudjelovati u kreiranju nove vlasti«, rekao je Kramarić i dodao kako je budućnost Hrvatske u tome da što više političkih stranaka participiraju u novoj vlasti. On je međutim izrazio nezadovoljstvo što se još uvijek samo naslućuje koja će biti izborna pravila.

Helena Štimac-Radin je izvijestila novinare kako su se čelnici ove stranke sinoć sastali s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem s kojim su razgovarali o mogućoj postizbornoj suradnji. Međutim, ništa se konkretno nisu dogovorili, dodala je ona.

»Liberalna stranka je otvorena za razgovore i za potpisivanje eventualnih koalcijskih sporazuma sa svim strankama, poglavito s HSS-om i HNS-om, ali kada je u pitanju Pula i sa SDP-om«, rekla je Štimac-Radin.

Ona je ocijenila kako se hrvatska Vlada nalazi u dubokoj krizi te kako je potrebna njena rekonstrukcija. (Hina)