PRIOPĆENJE ZA TISAK

U ZAGREBU

 

Zagreb, 03. 04. 2001.

 

TEMA: Predstojeći lokalni izbori u Zagrebu.

HSP 1861. u koaliciji sa prevarenim biračima!

Zagrebački pravaši izlaze na slijedeće izbore s ponosnom i nekompromitiranom gradskom listom ZA IZVORNI ZAGREB. Nominirani nositelj liste i prvi kandidat za Zagrebačku skupštinu je DOBROSLAV PARAGA.

Naši prioriteti u predizbornoj kampanji biti će zaštita socijalne sirotinje i nezaposlenih, mladeži i obitelji i veterana rata za hrvatsku nezavisnost 1991. godine.

Na meti naše kritike naći će se sadašnji gradonačelnik Milan Bandić koji je prekršio niz predizbornih obećanja, zatim, zagrebački HNS koji Bandiću nije bio nikakva oporba u Zagrebačkoj skupštini, tzv. Hrvatski blok i HIP kojemu bi primjerenije ime bilo BOP (Tuđmanov blok za očuvanje privilegija) i Degenova grupa titoista. Najveću kritiku od zagrebačkog županijskog vijeća Hrvatske stranke prava 1861. dobiti će Račanov SDP, ali ne zbog Milana Bandića, nego zbog oportunizma Ivice Račana.

Dokle god Račanova Vlada bude putem ministra Ivaniševića održavala status po pravnom pitanju “HSP”, zagrebački pravaši smatrati će da je SDP u koaliciji sa Đapićevom grupom uzurpatora. Račanova Vlada može dokazati prestanak kontinuiteta tuđmanizma samo na primjeru Hrvatske stranke prava koja je po naputku Tuđmanove vlade od 1. lipnja 1993. predata na linč državnim institucijama (Vidi “Vjesnik” od 3. lipnja 1993. godine:

“VLADA O PARAGINOJ IZJAVI U WASHINGTONU

Vlada očekuje da će političke stranke, pa i HSP, Sabor i sudske vlasti poduzeti ono što smatraju potrebnim u ovom slučaju.

Hrvatska Vlada je razmotrila navedenu izjavu na svojoj sjednici 1.lipnja 1993. godine.”)

Smatramo da ćemo i bez skorog pravednog rješenja Ministarstva pravosuđa glede “HSP” dobiti više glasova nego HIP Miroslava Tuđmana jer Zagreb ipak nije Samobor u kojemu su građani na prošlim izborima najviše glasova dali Hrvoju Šariniću koji se 40 puta sastao sa Slobodanom Miloševićem.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG VIJEĆA GRADA ZAGREBA HSP 1861.

Goran Jurišić