Slobodna Dalmacija: 05. 04. 2001.

S KONFERENCIJE ZA NOVINARE ŽUPANIJSKOG VIJEĆA HSP-a 1861,

Paragini pravaši sami pred biračima

- Najava samostalnog izlaska stranaka na lokalne izbore u svibnju znači kako svaka stranka želi pojedinačno odmjeriti snage u sadašnjem političkom trenutku Hrvatske. Pokazatelj je to i krize u kojoj se nalazi šesteročlana koalicija pa je sasvim izvjesno održavanje prijevremenih državnih izbora. - Istaknula je predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1881. Ana Bašić na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Dubrovniku.

Govoreći o očekivanjima Paraginih pravaša na lokalnim izborima, Ana Bašić je kazala kako očekuje prelazak izbornog praga, a kao i dosad u okviru svojih stranačkih principa neće se vezivati ni za jednog koalicijskog partnera.

Nedavno ukidanje Županijskog doma Sabora Ana Bašić je nazvala nepotrebnim prilagodbama zakonima Europske unije, a taj potez kao i brze ustavne promjene, kako je dodala, pokazuju centralizaciju vlasti u okviru države. Osvrćući se na stranačka događanja u posljednje vrijeme u Dubrovniku, Ana Bašić je kazala kako je predsjednik GO HNS-a Ivo Sršen previše dao za stranku pa nije korektno ovakvo ponašanje središnjice prema njemu. Ostavku Srećka KIjunka na stranačke funkcije u HSS-u predsjednica ŽV HSP-a 1881. samo je kratko prokomentirala - očekivanom.

A. KELAVA