Slobodna Dalmacija: 05. 04. 2001.

BEOGRAD: PREMA PISANJU SRBIJANSKIH MEDIJA

Uskoro i sin Marko putem oca Slobodana

BEOGRAD (Hina) — Jugoslavensko ministarstvo unutarnjih poslova uskoro će službeno zatražiti od Interpola izručenje Marka Miloševića, sina bivšeg jugoslavenskog predsjednika i uhićenog Slobodana Miloševića, piše beogradski list Glas.

Tjeralica će biti raspisana, tvrdi list, čim se okonča istražiteljski postupak protiv već uhićenih osoba koje su s Markom Miloševićem bile umiješane u unosne nezakonite poslove.

Prema izvoru lista Marko Milošević tereti se za brojne zlouporabe i za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, a najviše je kaznenih prijava zbog šverca cigareta, poslu u kome je stekao milijunsku dobit.

Marko Milošević je navodno napustio zemlju još 5. listopada prošle godine kad je njegov otac doživio politički kraj i nagađalo se da je otputovao za Rusiju ili Kinu. Njegov stric i tada veleposlanik SRJ u Rusiji Borislav Milošević tvrdi da se Marko ne nalazi u Rusiji, a kineske su vlasti još prije dva mjeseca potvrdile da u zemlju nije ušla osoba pod tim imenom. Supruga Marka Miloševića i njegov dvogodišnji sin trenutno se nalaze sami u njihovoj obiteljskoj kući u Požarevcu, ali on nije viđen.