Feral Tribune: 07. 04. 2001.

DOBROSLAV PARAGA O VEZI MIROSLAVA TUĐMANA I UBOJICE VJEKE SLIŠKA

PRESUDNA VEZA

Pohvaljujem istraživačke napore g. Drage Hedla, vašeg novinara u zadnjem broju vašeg lista, čiji je tekst najavljen na prvoj stranici pod naslovom “U kakvoj su vezi Miroslav Tuđman i ubojica Vjeke Sliška?” Te odmah želim odgovoriti: u presudnoj.

Ovim javljanjem želim radi istrage i radi zainteresirane javnosti dodati nekoliko važnih primjedbi koje se ne nalaze u već objavljenom tekstu g. Drage Hedla.

  1. Nakon ubojstva povjerenika HSP-1861 za Osijek g. Ratka Zrne, policijska patrola je nakon uviđaja obavila alkotest sa ubojicom g. Zrne Marty Cappiauom na mjestu zločina te je test pokazivao da dotični nije konzumirao alokohol.
  2. Međutim, nakon više od dvije godine, nalaz krvi koji je poslan iz Zagreba pokazivao je visok stupanj alkoholiziranosti kod Cappiaua.

  3. G. Ratko Zrno nije ubijen sa dva već sa tri metka, hladnokrvno i profesionalno, dva su mu ispaljena u ruke i jedan u glavu bez da je imao bilo kakvu mogućnost ili oružje za samoobranu.
  4. Na odjeći g. Zrne bili su vidljivi tragovi premlaćivanja cipelama i od krvi, dakle točno je da je prije nego što je bio ubijen pretučen, a ne kako se netočno navodi prema iskazima zaštitnika ubojice da je g. Zrno sam napustio lokal kako bi uzeo pištolj iz svog automobila.
  5. Kum ubojice Boro Barišić također je imao na rukama barutne čestice nakon što je i od njega uzeta parafinska rukavica, pa nije isključena sumnja u suučesništvo.
  6. Napokon, general Ante Roso potpuno neistinito tvrdi ovih dana da poslije 1992. godine nije imao nikakve kontakte sa ubojicom g. Zrne i g. Sliška. On ga je uporno protežirao i preporučio za agenta HIS-a 1995.g. u koji ga je primio dr Miroslav Tuđman, koji se sada pravi lud i ništa ne zna. Čak mu je i pisao punomoći u vezi s nabavkom i liferovanjem raznog oružja u RH i BIH.
  7. Želim podsjetiti Rosu i Tuđmana, da su svojim intervencijama u predmetu ubijenog g. Zrne u korist njegovog ubojice izravno odgovorni za kasnije zločine koje je ovaj počinio nekažnjeno te nije isključeno sumnjati tko bi mogli biti njegovi pravi naredbodavci i poslodavci.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861