Slobodna Dalmacija: 08. 04. 2001.

NAKON ŠTO JE POKRET "OTPOR" NAJAVIO SKUP PRED NJIHOVOM KUĆOM

Miloševićeva supruga i kći protjerane iz Požarevca

Mira Marković i Marija Milošević odvezle se "u nepoznatom pravcu"

BATINE: "Otpor" iz Požarevca osobito je gnjevan na Miloševićeve, jer su prijatelji i osobni čuvari Marka Miloševića svojedobno u više navrata organizirali batinanje njegovih članova na ulicama grada

BEOGRAD (HINA) — Supruga i kći pritvorenog Slobodana Miloševića u petak navečer bile su prisiljene napustiti svoju obiteljsku kuću u Požarevcu poslije najave aktivista lokalnog pokreta "Otpor" da će se masovno okupiti pred kućom, doznaje se u subotu.

Mira Marković i Marija Milošević u petak poslije 21.00 sat u pratnji potpredsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Živorada Igića odvezle su se iz Požarevca u nepoznatom pravcu. One su u petak ujutro poslije posjeta Slobodanu Miloševiću u zatvoru u Beogradu otputovale u Požarevac gdje su se namjeravale zadržati "izvjesno vrijeme".

Pokret "Otpor" najavio je prosvjede ispred obiteljske kuće Miloševićevih ako se netko od njih nastani. Članovi "Otpora" Miloševićeve su proglasili "nepoželjnima" u njihovom rodnom gradu i najavili "opkoljavanje" kuće.

"Otpor" iz Požarevca osobito je gnjevan na Miloševićeve jer su se prije 5. listopada njihovi aktivisti našli na udaru lokalne policije, ali i prijatelja i osobnih čuvara Miloševićeva sina koji su u više navrata organizirali njihovo batinanje na ulicama grada.

Marko Milošević je sve svoje "poslove" obavljao iz rodnog Požarevca gdje je bio vlasnikom lokalne radijske i TV postaje, goleme diskoteke "Madona" u jednom dvorcu, najvećeg broja pekara, prodavaonica tehničkom robom, butika i slično. U središtu grada podigao je i poslovnu zgradu odakle je kontrolirao "poslove" vezane za naftu i cigarete, zbog čega je poslije promjene u Srbiji bio prisiljen napustiti zemlju. Još uvijek se ne zna gdje se on nalazi, a supruga i dvogodišnji sin navodno su s njegovom majkom i sestrom.