Članovina, dužnosnicima i simpatizerima HSP 1861

u Domovini i Inozemstvu

Zagreb, 13. travnja 2001.

USKRSNA ČESTITKA

BOG I HRVATI, SRETAN USKRS!

Hrvaticama i Hrvatima u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, istočnom Srijemu i gradu Zemunu, Boki kotorskoj i svijetu, rimokatolicima i drugim kršćanima koji slave uskrsnuće Isusa Krista

članovi Hrvatske stranke prava 1861. i njezino političko vodstvo žele

Sretan Uskrs!

Uskrs je realna nada za spas čovječanstva i svakog čovjeka, na putu ka ostvarenju duhovnog mira, socijalne pravde i uravnoteženosti u društvu hrvatske političke nacije i svih hrvatskih građana bez obzira na etničko porijeklo i vjeru.

Prvi Uskrs u novom tisućljeću donosi novu nadu Hrvatima u Domovini u borbi protiv zla nezaposlenosti (trenutno u Republici Hrvatskoj ima 400 tisuća nezaposlenih), zla socijalnog siromaštva, beznađa i nasrtaja određenih stranih političkih čimbenika i mnogih domaćih u političkim strukturama hrvatskog višestranačja i državnih institucija na nacionalnu državu Hrvata. Nad Hrvatskom su se nadvile prijetnje svjetskog globalizma (uništenje naroda na račun anacionalnog građanstva) u ime multi-nacionalnih kompanija sa Zapada i oporavljenih struktura iz bivšeg komunizma Sovjetskog Saveza koje padom Berlinskog zida nisu uništene. Smatramo da ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju i NATO Hrvatima donosi neizvjesnost poput kobnog odlaska našeg naroda u Jugoslaviju 1918. godine. Znamo s koliko velike muke smo se morali izboriti za povratnu kartu. Stoga mi, izvorni, znači upravo, Starčevićevi pravaši smatramo da održavanje političke nezavisnosti Republike Hrvatske i suverenosti našeg naroda čini most prema sretnoj budućnosti Hrvata.

Prigodom Uskrsa neka nam je pouka koje posljedice mogu biti kada narod umjesto Isusa izabere Barabu. Do sada su svi izbori pokazali da smo u slikovitom smislu birali Barabu. Pri tome i dan danas mnogi vjernici nisu spremni žrtvovati se poput Isusa Krista, jer kažu da je Isus razapet na križu. Bog nam ništa ne zapovijeda jer nam uvijek ostavlja izbor između dobra i zla. Na nama je da izaberemo ono što želimo. Kako izaberemo, tako će nam i biti.

Mi, u Hrvatskoj stranci prava 1861. odavno smo izabrali i povjerovali i nismo pogriješili. U tom nastojanju nismo sami jer vjerujemo i nadamo se da je Bog i hrvatski narod s nama.

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861