Vjesnik: 13. 04. 2001.

Milošević u predinfarktnom stanju prebačen u vojnu bolnicu

BEOGRAD, 12. travnja - Odvjetnički ured Tome File u četvrtak je beogradskoj agenciji Beta potvrdio da je njihov klijent Slobodan Milošević u srijedu oko 23 sata prebačen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA), ali nije mogao reći kakvo je njegovo trenutačno stanje. No, Fila je ustvrdio da zdravstveno stanje bivšeg jugoslavenskog predsjednika nije dramatično: »Imao je srčanih tegoba zbog kojih je bilo potrebno da ga se prebaci u bolnicu«.

Milošević je uz jaku policijsku pratnju interventnih postrojbi MUP-a Srbije prebačen na VMA s dijagnozom predinfarktnog stanja. Prema informacijama iz odvjetničkog ureda, Miloševiću je pozlilo u srijedu oko 16 sati, a nakon toga pregledali su ga liječnici u Centralnom zatvoru gdje je od 1. travnja.

Okružni sud u Beogradu u četvrtak je i službeno potvrdio da je Milošević »zbog akutnih srčanih smetnji« iz Centralnog zatvora prebačen i smješten u vojnu bolnicu. U priopćenju Suda navodi se da je bivši jugoslavenski predsjednik na Vojnomedicinsku akademiju prebačen uz suglasnost suca istražitelja, nakon što su zatvorski liječnici prethodno dali svoje mišljenje koje potvrđuje akutnu bolest. Istraga protiv bivšeg predsjednika zakazana je za četvrtak u 10 sati, a zastupa ga njegov branitelj Toma Fila. (H)