SREDSTVIMA JAVNOG

PRIOPĆAVANJA

 

 

Zagreb, 13. 04. 2001.

 

PROSVJED POVODOM NAPADA NA ODVJETNIKA SLOBODANA BUDAKA

Uglednog hrvatskog odvjetnika i branitelja u mnogim političkim sudskim procesima bezdušno, nisko i podlo poput ulične rulje spremne na linč napao je ridikulozni dvojac Švarc-Lučić koji zahvaljujući Bandiću i dr. i dalje žive u socijalnom stanu na teret grada Zagreba i poreznih obveznika.

Izdajući pamflet knjigu pompoznog naslova “Hrvatska poslije Tuđmana” sa posebnom zahvalom Ankici Tuđman, Švarc je ustinu dokazao da su mu dragi najgori zatiratelji ove zemlje, pa nije slučajno da ga se je odrekla preko novina i vlastita majka.

Zbog nedopustive blokade pravne države i rada Državnog odvjetništva, za što bi prethodnici g. Ortynskog trebali krivično odgovarati, mogao je Švarc proći bez sudskog pravorijeka čestitajući ubojicama Milana Levara na domoljubnom činom.

To protuustavno ponašanje dijela današnje vlasti ohrabrilo ga je i dalo mu poticaja da nakon Mladena Naletilića Tute ponovno razbojnički nasrne na odvjetnika i istaknutog pripadnika Hrvatskog proljeća, koji je bio proganjan i šikaniran, dok je Švarc sedamdesetih i osamdesetih godina bezbrižno ili po zadatku obilazio hrvatsku političku emigraciju praveći joj medvjeđu uslugu svojim naglašenim i neskrivenim simpatijama za neofašističke i totalitarne projekte i ideologije, držeći u svojoj spavaćoj sobi portrete Hitlera, Pinocheta, Mussolinija itd.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861