PRIOPĆENJE ZA TISAK

U ZAGREBU

 

Zagreb, 24.4.2001.

 

 

BANDIĆEV ROK TRAJANJA JE ISTEKAO

Vesna Pusić ne može biti gradonačelnica Zagreba jer njena stranka HNS nije ostvarila predizborni program o 200 tisuća novih radnih mjesta, naprotiv, Račanova vlada u kojoj sudjeluje i ministar Čačić (HNS) stvorila je 70 tisuća novih nezaposlenih. Građanska opcija Vesne Pusić je anakrona zato što je građansko društvo u Hrvatskoj stvorio Ante Starčević prije 130 godina.

Vodstvo Zagrebačke stranke (ZS) Mate Meštrovića, koji je do sada promijenio tri stranke, skriva se iza imena Zagreba kako bi šestorki poslužilo kao zec za trku kao što je i HDZ uoči svakih izbora dao na brzinu osnivati niz neovisnih lista čije je glasove na kraju kupila Canjugova ekipa.

Bandićev rok istekao je njegovim izigravanjem predizbornih obećanja, dok mu je glavna preokupacija bila sprega sa hadezeovcima po javnim poduzećima grada Zagreba. Dok je predsjednik Zagrebačke skupštine Goran Hill (HSLS) u gradskom parlamentu plakao, Bandić vikao, a Zdravko Tomac spavao, Paragin HSP 1861. je u Zagrebu bio jedini dosljedni kritičar Bandićevog poglavarstva i mlake oporbene skupštinske manjine (HNS i HDZ). Koalicija birača i zagrebačkog HSP-a 1861. realna je alternativa nakon 11 godina korupcije i bahatog trošenja prireza građana Zagreba.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG VIJEĆA HSP-A 1861. GRADA ZAGREBA

Goran Jurišić