PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

Zagreb, 01.6.2001.

 

VELIKA KOALICIJA BALKANSKIH KLONOVA

Propovijed Zagrebačkog nadbiskupa na Dan državnosti o potrebi stvaranja velike koalicije, koju navodno želi hrvatska javnost, smatramo obmanom javnosti koju je msgr. Bozanić nesretno izjavio u nedostatku poznavanja vjeroučenja blaženog kardinala Stepinca koji se rukovodio jedinim ispravnim mišljenjem kako jedino pravda stvara mir. Oni koji su desetljećima, ne samo posljednjih deset godina, stvarali nepravdu trebali bi sada svi zajedno stvoriti pravdu?

Preporuka Zagrebačkog nadbiskupa poklapa se s mišljenjem Ivice Račana o stvaranju velike koalicije: Šestorka plus HDZ plus Đapić i Đukić plus HIP trebala bi biti dobitna kombinacija za izlazak iz nacionalne krize - za naivne i obmanute.

Najoštrije protestiramo protiv Račanove politike uništavanja izvorne opozicije koju provodi sustavnije od Franje Tuđmana. Koaliciju onih koji su proistekli s ekstremne ljevice, poput Ivice Račana, s nacional-komunistima smatramo pogubnom poput pakta Hitlera i Staljina iz 1939. godine. Dok je Franjo Tuđman uništavao demokrate iz Hrvatske stranke prava, Račan i Budiša su mu sekundirali. Sada, kada su postali “mali Tuđmani” nastavljaju lik i (ne)djelo svog prethodnika. Zato i nije došlo do detuđmanizacije. Pojam detuđmanizacije u rječniku Vesne Pusić znači demontažu hrvatske nacionalne države RH, a u rječniku Dobroslava Parage demontažu političkog lopovluka kao uzroku ekonomske pljačke i recesije. Velikom koalicijom se sve tako zvane političke stranke koje kao predsjednike imaju bivše komuniste, kriminalce i udbaše vraćaju kao frakcije u Račanov SK, što je dobro jer će sada javnost konačno vidjeti tko je tko u hrvatskoj politici. Ostvaruje se naša prognoza da na kraju balade svi stvaraju veliki front protiv demokracije i izvornih hrvatskih pravaša s Dobroslavom Paragom. Isto kao što ni Hitler i Staljin nisu pobijedili demokraciju neće ni njihovi balkanski klonovi.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić