Vijesti.net: 06. 06. 2001.

HSP 1861 podnio istražni zahtjev protiv službenice Ministarstva pravosuđa

Hrvatska stranka prava 1861 podnijela je istražni zahtjev protiv službenice Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ljiljane Masnec zbog navodnog prikrivanja dokumenata koji dokazuju da je Ante Đapić nezakonito preuzeo vodstvo nad HSP-om.

Predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga ustvrdio je na današnjoj novinskoj konferencija da je Ljiljana Masnec, koja vodi upravni postupak u kojem Paraga traži poništenje upisa Đapića kao ovlaštene osobe za zastupanje HSP-a, prikrivala dokaze da je Đapić do toga došao na nezakonit način. Paraga tvrdi da ga je Đapić, uz pomoć nekolicine osoba, na izvanrednom saboru stranke 1993. u Kutini smijenio, iako je Đapić već bio isključen iz stranke.

Paraga nadalje tvrdi da je tadašnjem Ministarstvu uprave priložio dokumente koji to potkrepljuju, no da je Ljiljana Masnec to svjesno prikrivala, zlouporabivši pri tom položaj i krivotvoreći dokumente. Stoga je zagrebačkom Županijskom sudu uputio istražni zahtjev. Ljiljana Masnec nije htjela za Hinu komentirati Paragine tvrdnje, naglasivši kako kao državni službenik bez odobrenja ministra ne može davati nikakve izjave.

Predsjednik HSP-a 1861 najavio je posebnu konferenciju za novinare povodom Izvješća Odbora za ljudska prava UN-a u kojem su, kako je rekao, prihvaćene njegove tvrdnje da je za vrijeme HDZ-a vlasti bio proganjan i da su mu se kršila građanska i ljudska prava. Paraga tvrdi da je mu je uz moralnu zadovoljštinu, Odbor UN-a dao pravo i na odštetu od države.

Vijesti.net (HINA)