Jutarnji list: 1. 2. 2000.

ČAČIĆEV STlL KONTRADIKTORAN NAČELIMA NOVE VLADE

U subotu u 11 sati Jutarnji je list, u prostorijama HNS-a u Ilici, obavio intervju s novim ministrom razvitka, useljeništva i obnove Radimirom Čačićern. Tekst intervjua ministar Čačić dobio je na autorizaciju u nedjelju ujutro u Ministarstvo gdje je bio sa svojim suradnicima. No, ni tijekom nedjelje niti u ponedjeljak do poslijepodne ministar nije zbog svojih obveza mogao obaviti autorizaciju. Kad smo mu preko tajnice poručili da će intervju biti objavljen neautoriziran jer smatramo da je imao dovoljno vremena, iz njegova je kabineta stigla poruka, s potpisom savjetnice Ive Žagar.

“Prema uputi ministra razvitka, useljeništva i obnove, gospodina Radimira Čačića, obraćam Vam se u vezi s autorizacijom intervjua koji ste napravili s ministrom Čačićem. Kako je navedeni intervju prepun krivih interpretacija i neshvaćanja izjava ministra Čačića, ministar se izričito protivi i ne pristaje na objavljivanje neautoriziranog teksta intervjua”.

Autorica intervjua, Branka Stipić, urednica priloga Jutarnjeg lista Novac, dosad nije imala niti jedno slično iskustvo u čitavom nizu razgovora s najuglednijim hrvatskim i inozemnim ekonomistima i političarima.

Smatramo daje ovakav stil obraćanja medijima u snažnoj kontradikciji s namjerama i načelima nove vlade, te da podsjeća na izrazito loše dane HDZ-ove vlasti.

Uredništvo Jutarnjeg lista