Slobodna Dalmacija: 1. 2. 2000.

BENKOVAČKA CRKVA POVJERENA MINISTROVOJ TVRTKI “CONING”

Čačić posao dobio prije položaja

BENKOVAC - Dovršetak gradnje nove crkve Male Gospe u Benkovcu povjeren je varaždinskoj tvrtki “Coning” u vlasništvu novoimenovanog ministra javnih radova Radimira Čačića. Natječaj je Ministarstvo razvitka i obnove provelo, doduše, prije Čačićeva imenovanja ministrom i prije provedenih parlamentarnih izbora. Njegova tvrtka će dovršiti gradnju crkve Male Gospe, odnosno dio radova u vrijednosti od oko 800.000 kuna, a nadzor će obaviti zadarska tvrtka GIN Company, u kojoj su nam i potvrdili da će Coning dovršiti gradnju crkve.

Gradnja crkve Male Gospe u , Benkovcu počela je prije nekoliko godina. Po prvom natječaju, radovi su povjereni zadarskoj tvrtki “Gradis”. Tijekom gradnje došlo je do nesporazuma između investitora, Ministarstva razvitka i obnove, i izvodača nakon čega je Ministarstvo razvrgnulo ugovor s “Gradisom”. Poslije toga, radovi su stajali gotovo godinu i pol dana, a umjesto obećanih šest mjeseci, rok gradnje crkve produljio se na gotovo dvije godine. Na sagrađenom objektu nedostaje krovište, te drvenarija, a nakon što i “Coning” obavi predviđeni posao, uslijedit će faza uređenja.

Prije ovog natječaja, na gradnju crkve utrošeno je oko dva milijuna kuna. Nešto prije Nove godine, Ministarstvo razvitka je raspisalo Natječaj za dovršetak tog objekta i posao je povjeren “Coningu". Po rijećima Grge Batura iz nadzorne tvrtke GIN Company, ništa nema ćudno u činjenici da je gradnja povjerena varaždinskoj tvrtki u vlasništvu ministra Radimira Čačića, jer je sve obavljeno prije neto što je on postao ministar. Osim toga, nastavlja Batur, “Coning” je bio nositelj obnove kuća u mjestima zadarskog zaleđa i sav je posao korektno obavio. Da nije tako, vjerojatno ne bi ni dobio posao dovršetka benkovačke crkve. Benkovački župnik don Čedo Šupraha izražava nadu' da će nakon najnovijeg natječaja Benkovac napokon dobiti crkvu.