Novi list: 6. 2. 2000.

ZATVORENA SJEDNICA HRVATSKE VLADE

IVICA RAČAN ČELNI KADROVNIK

Premijerov zamjenik Goran Granić bit će na čelu koordinacije za vanjsku i unutarnju politiku. Predsjednik Vlade, Ivica Račan predsjedavat će kadrovskoj komisiji, dok će na čelu administrativne biti ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović

ZAGREB - Hrvatska je Vlada na svojoj jučerašnjoj zatvorenoj sjednici prihvatila izmjene i dopune Poslovnika o radu, te imenovanje čelnih ljudi svojih radnih tijela. Izmjenama i dopunama, u skladu s izmjenama Zakona o Vladi, propisuje se da zamjenik premijera predsjeda sjednicama Vlade i potpisuje akte kada je premijer odsutan, priopćio je novinarima Igor Mrduljaš.

Tako će od sada koordinaciju za društvene djelatnosti za ljudska prava voditi potpredsjednica Vlade Željka Antunović, dok će gospodarskim ministarstvima koordinirati drugi vladin potpredsjednik Slavko Linić. Premijerov zamjenik Goran Granić bit će na čelu koordinacije za vanjsku i unutarnju politiku.

Predsjednik Vlade Ivica Račan predsjedavat će kadrovskoj komisiji, dok će na čelu administrativne biti ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović. Tajnica Vlade ostat će i nadalje Jagoda Premužić.

Račanova ekipa razriješila je dužnosti Antu Kutlu, ravnatelja državne uprave za zaštitu okoliša koja ulazi u sastav novog ministarstva za prostorno uređenje i ekologiju. Razriješeni su i neki savjetnici dosadašnjeg premijera, a među njima i sadašnji Račanov zamjenik Goran Granić koji je Matešu savjetovao o energetici.

U večernjem dijelu sjednice Vlada je raspravljala o programu rada za sljedeće tri godine koji će 9. veljače biti predstavljen saborskim zastupnicima, na sjednici Sabora koja će raspravljati o povjerenju Vladi premijera Ivice Račana.