STIPI MESIĆU

Zagreb, 08.02.2000.

ČESTITKA NOVOM PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE

Poštovani gospodine Mesić!

Čestitamo Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske.

Hrvatski narod je 7. veljače 2000. godine vidio, odlučio i pobijedio. U obavljanju predsjedničke dužnosti želimo Vam zdravlja, mudrosti i sreće kako biste Hrvatsku definitivno smjestili na Zapad i svakoj građanki i građaninu naše Republike uklonili sve zakonske i birokratske prepreke kako bi svaki čovjek (ženska i muška osoba) mogao težiti prema svojoj osobnoj sreći.

Vi ste PRVI državni dužnosnik Hrvatske koji u ime STRANKE PRAVA i moje osobno ime dobiva čestitku. Ne želimo sumnjati da nećete ispuniti Vaše osnovno predizborno obećanje, da ćete, naime, biti Predsjednik svih građana Hrvatske, tako i istinskih PRAVAŠA, koji su od vremena jedinog Oca domovine, Ante Starčevića, preuzeli najviša načela humanizma – HRVATSKO DRŽAVNO PRAVO ili pravo hrvatskog naroda na nacionalnu slobodu i državnu nezavisnost, i PRAVO svakog čovjeka u Hrvatskoj, hrvatskih državljana kao pripadnika hrvatskog političkog naroda (demosa), da ostvari svoja temeljna ljudska (građanska) prava bez obzira na vjeroispovijed i nacionalno ili etničko porijeklo.

Kao predsjednik svih građana Hrvatske nosite sa sobom predizborno obećanje o uspostavi pravne države te u skladu s Vašim pravnim načelima i verbalnim principima se radujemo Vašoj budućoj inicijativi u institucijama Republike Hrvatske za riješavanjem PITANJA Hrvatske stranke prava (HSP), za čije rješavanje smo već odavno poduzeli sve moguće pravne korake, samo je pitanje dobre volje i pridržavanja Ustava i zakona kako bi se naše tužbe izvadile iz ladica Ministarstva pravosuđa, Upravnog suda i Vrhovnog suda naše Republike. Bilo bi lijepo kada bi naše institucije bile brže od Europskog suda za ljudska prava i američkog Kongresa.

Još jednom, primite prijateljsku čestitku i neka Vam Bog pomogne da budete domoljubni predsjednik izvršne vlasti Republike Hrvatske i da Vaša vladavina bude obilježena kao vladavina jednakih prava za sve građane Republike Hrvatske. S poštovanjem,

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.