Večernji list: 9. 2. 2000.

SPLITSKI ISTRAŽNI CENTAR ZATRAŽIO DA SE ISPITAJU SUDIONICI U AFERI S ĐAPIĆEVIM MAGISTERIJEM
I Kandare i Đapić na sud

SPLIT - Iz splitskog Istražnog centra upućena je zamolnica u zagrebački Županijski sud da se obavi ispitivanje Ante Đapića, osumnjičenoga za povredu autorskih prava, te poticaj na zloporabu položaja i ovlasti. Učinjeno je to, dozanjemo od šefa splitske istrage, suca Berislava Bašića, jer je Đapić prijavljen u Zagrebu. Dr. Kandare, Đapićev mentor, iako ima riječku adresu, bit će ispitan u Splitu, jer kao profesor predaje na splitskom Pravnom fakultetu.

Osim dvojice osumnjičenika, u zahtjevu za provođenjem istražnjih radnji vezanih za slučaj “prepisanoga” magistarskog rada, naslovljenoga “Pravna sredstva protiv arbitražne odluke”, predviđeno je i saslušanje dvojice profesora splitskog Pravnog fakulteta, koji su bili u odboru koji je prihvatio Đapićev rad kao valjan.

 

Slobodna Dalmacija: 9. 2. 2000.

SLUČAJ MAGISTERIJ

DOZNALI SMO IZ ISTRAŽNOG CENTRA SPLITSKOGA ŽUPANIJSKOG SUDA:
Đapića će saslušati na zagrebačkome sudu

Postupak poduzimanja istražnih radnji protiv Ante Đapića iz Zagreba nastavljen je slanjem zamolnice Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu. Kako smo saznali u Istražnom centru Županijskog suda u Splitu, slijedi Đapićevo saslušanje u Zagrebu, nakon čega će se poduzeti daljnji koraci. U splitskom Istražnom centru su nam također naznačili kako će se u daljnjem postupku ispitati i dr. Boris Kandare, Đapićev mentor, no i dva svjedoka, članovi Povjerenstva za obranu magistarskog rada Ante Đapića.

Jutarnji list: 9. 2. 2000.

SLUČAJ ĐAPIĆ SELI SE IZ SPLITA U ZAGREB

SPLIT - Istražni centar Županijskog suda u Splitu poslao je nadležnom sudu u Zagrebu molbu da preuzme slučaj prepisanog magisterija Ante Đapića.

Kako je objasnio istražni sudac splitskog Županijskog suda Berislav Bašić, slučaj je prebačen u Zagreb zato što je Đapićevo prebivalište u glavnom gradu. Zamolnica je poslana prije desetak dana, a odgovor, kaže Bašić, u splitskom Županijskom sudu očekuju tek za mjesec-dva.