Slobodna Dalmacija: 11. 2. 2000.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861

Zadovoljni Mesićevim izborom

Čelnici Hrvatske stranke prava 1861 Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije su na konferenciji za novinare izrazili zadovoljstvo izbornom pobjedom Stipe Mesića, predsjedničkog kandidata kojemu je potporu dala i njihova stranka. Ocijenili su kako će Mesić kao novi predsjednik biti ne samo korektiv aktualne vladajuće stranke, već i čovjek koji će se zauzimati za provedbu antikorupcijskog zakona kojeg, rečeno je, od početka podržavaju i Paragini pravaši.

Komentirajući završetak konstituiranja vlasti u Hrvatskoj, Ana Bašić je ocijenila kako su nastale političke promjene u parlamentu i Vladi tek formalne naravi, odnosno da ne nose nikakvu suštinsku transformaciju društva nego naprotiv tendiraju stvaranju nove političke klike.

- Nova hrvatska koalicijska vlast još ničim nije pokazala kako nas misli voditi naprijed. Jedino što je dosad poduzela jest 40-postotno smanjenje prihoda svojih dužnosnika koji će razliku bez sumnje brzo nadoknaditi iz drugih izvora – zaključila je predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861., zamjerajući vladajućoj nomenklaturi “na već iskazanoj slabosti i neučinkovitosti”.