Jutarnji list: 13. 2. 2000.

LIVLJANSKA NOĆ Prvi put bez ijednog političara na vlasti

Thompson pjevao na večeri Livnjaka za 5000 maraka

Anto Đapić iz protesta što na predsjedničkim izborima nije dobio potporu Hrvata iz BiH najavio da će zato staviti u drugi plan teme poput lustracije, povratka Srba i odnosa prema Hrvatima u BiH

ZAGREB - Više od tisuću Livnjaka okupilo se u petak navečer u zagrebačkom restoranu Globus na proslavi treće "Livanjske noći".

Uz bogat jelovnik i tombolu Livnjake i prijatelje Livna besplatno su zabavljali Mate Bulić, najpoznatiji pjevač iz dijaspore i Marina Kozina, podrijetlom Livanjka, te Thompson koji je za tu večer zaradio pet tisuća maraka.

Od predstavnika bivše vlasti, HDZ-a, na večeri su bili Ivić Pašalić, Vice Vukojević, Damir Škaro, Ivan Brzović, Božo Biškupić, Milan Kovač, Anto Đapić i generali Ante Gotovina i Ljubo Ćesić Rojs. Poziv su dobili i novi ministar obrane Jozo Radoš te ministar branitelja Ivica Pančić, ali su se oni zbog obaveza ispričali.

- Livnjaci nisu tajkuni! Ljudi iz toga kraja promicali su pošten odnos prema vlasti, državi i narodu. Također su privrženi kulturnom obilježavanju tradicionalnih običaja - istaknuo je predsjednik Livanjske zajednice u Zagrebu Branko Miloloža.

- Zadovoljan sam podrškom koju su mi dali Livnjaci na parlamentarnim i predsjedničkim lzborima, ali ne i s podrškom Hrvata iz drugih dijelova BiH. Zbog podrške koju sam ja uvijek davao bosanskim Hrvatima izgubio sam sigurnih 100 tisuća glasova u Hrvatskoj. Zato se sada spremam staviti u drugi plan teme poput lustracije, povratka Srba i politiku prema Hrvatima u BiH, jer, znate, Ijubav mora biti uzajamna - rekao je Anto Đapić, predsjednik HSP-a.

Mario Periša