dr Miroslav Tuđman

g. Stipe Mesić, predsjednik RH

javnosti

Zagreb, 14.02.2000.

OTVORENO PISMO DR MIROSLAVU TUĐMANU POVODOM NJEGOVE OSTAVKE!

Nečuvena drskost i zaslijepljenost izbija iz teksta Vaše ostavke dojučerašnjeg ravnatelja HIS-a i zamjenika predstojnika UNS-a, koju ste podnijeli zbog navodnog vica novoizabranog predsjednika RH Stipe Mesića na račun Vašeg oca.

Moram Vas upozoriti da bi bili puno pametniji da ste šutke podnijeli ostavku istog dana kada se je srušilo carstvo Vašeg oca na zemlji, nego da ste se održali nezasluženo i neopravdano na tom tako osjetljivom, i za Vas i Vašeg oca, toliko kompromitirajućem radnom mjestu.

Vi kao da još uvijek niste uopće svijesni kakvo je sve zlo učinio Vaš otac zlouporabom vlasti i sustava špijunaže i prisluškivanja građana, vraćajući nas u zlatno doba Rankovićeve tajne policije, dok je Vas promovirao u ulogu sina zloglasnog preminulog sjevernokorejskog diktatora Kim Il Sunga.

Vaš otac je bio odgovoran u ulozi autoritarnog predsjednika RH za nečuvene nasrtaje na slobodu misli, izražavanja i okupljanja, za pretvaranje RH u zemlju lažnog parlamentarizma, za sramni sporazum s Miloševićem o podjeli BiH, za progone i fizičke likvidacije ponajprije članove Hrvatske stranke prava, koju je naposljetku ukrao njezinom legitimnom vodstvu i pretvorio je u sluškinju svoje satrapske politike, za montirane sudske političke procese, međunarodnu izolaciju Hrvatske, korupciju i nepotizam bez primjera u hrvatskoj bližoj i daljnjoj povijesti.

Premda znam da Vas to kao sina slavnog oca pogađa, moram Vam priopćiti da Vam otac leži tamo gdje mu mjesto nije, kao što se je gotovo uvijek u svom životu nalazio na pogrešnim mjestima. Nemojte slijediti svoga oca, a Vaša zakašnjela ostavka nagovještava da ste toga i sami svjesni.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861