Večernji list: 17. 2. 2000.

PISMO SLOBODANA BUDAKA OBITELJI TUĐMAN

Zar kuća i parcela u Nazorovoj vrijede samo 213.758 DEM

Odvjetnik Slobodan Budak jučer je povodom nedavno u novinama objavljenih informacija o imovini obitelji preminulog predsjednika, novinarima poslao otvoreno pismo koje je još 1992. uputio Franji Tuđmanu.

Budak u pismu, među ostalim, poziva obitelj Tuđman da mu odgovori tko je sve bio stanarom zgrade u Nazorovoj 59 kad je na izborima 1990. Tuđman bio izabran za zastupnika u Sabor, te tko je sve nakon izbora bio iz nje iseljen. Koji su sve radovi na zgradi i pripadajućoj parceli napravljeni i tko je investitor? Na temelju kojih odluka je poslije izbora 1990. prošireno stanarsko pravo dr. Tuđmana na čitavu zgradu i parcelu? Tko je vještak za građevinarstvo koji je izračunao da renovirana zgrada zajedno s parcelom vrijedi samo 213.758 DM? Zašto jedino u ugovoru RH i Tuđmana nije naznačeno od čega se sastoji stan i kolike je površine?

Budak nam je rekao da je 1992. zbog spornog stjecanja vlasništva pisao i kaznenu prijavu protiv Tuđmana, ali se na nagovor Savke Dabčević-Kučar, koja je tih dana isto otkupila stan, od nje odustalo. (aka)