Slobodna Dalmacija

Split

Zagreb, 18.02.2000.

 

ISPRAVAK OBJAVLJENE INFORMACIJE

  

Temeljem članka 31. i 35. Zakona o javnom priopćavanju (NN 83/96), zahtijevam da objavite slijedeći ispravak bez izmjena i dopuna u prvome sljedećem broju dnevnika “Slobodna Dalmacija”, na istome mjestu, istom veličinom slova naslova i teksta kojima je objavljena informacija – članak “Eto me čim umrem” s podnaslovom “Hercegovački zapisi” autora Petra Miloša, str. 6, “Slobodna Dalmacija”, 17.veljače 2000.

I S P R A V A K

Ovo je već drugi put da se zbog glavnog urednika, Josipa Jovića, novine “Slobodna Dalmacija” i ja nalazimo pred sudom zbog drskih uvreda i kleveta koje se o meni objavljuju pod njegovom dirigentskom palicom. Očigledno, Jović Josip prebrzo zaboravlja sudsku lekciju od prve tužbe i veliku štetu, još nenaplaćenu, koju je prouzročio izdavačkoj kući “Slobodna Dalmacija” svojim uređivanjem, kao da jedan Kutle nije previše i za daleko veće izdavačke kuće.

U članku izvjesnog Petra Miloša iz Hercegovine na najgrublji način vrijeđa se moje dostojanstvo, ugled i čast. Miloš me onako uzgred, tobože iz nečijih usta(isti recept i škola J.J.)naziva ni više ni manje lopovom.

Ne želim se u moju obranu javno hvaliti tko sam i što sam, pa ću zadovoljštinu potražiti na nadležnom sudu, a ovaj ispravak, ukoliko ne ugleda svjetlo dana, tada najavljujem još jednu tužbu protiv glavnog urednika Josipa Jovića radi objavljivanja ispravka.

Uz dužno štovanje

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861