Novi list: 22. 2. 2000.

ZABORAVLJENI VELKOM NASTAVLJA BORBU

Najava prosvjeda i blokade prometnica

VELIKA GORICA - Ukoliko ne dođe do sanacije Velkoma, stabiliziranja poduzeća i isplaćivanja plaća radnicima, moglo bi doći i do blokiranja ceste Zagreb - Velika Gorica! Najavljeno je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare podružnice Velkoma Sindikata komunalnih radnika Hrvatske, na kojoj su, uz sindikalnog povjerenika Željka Cavrića sudjelovali i predsjednica sindikata Ankica Svoboda te predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst.

Na zboru radnika, održanom neposredno prije konferencije, odlučeno je da će se, ukoliko se ne riješe problemi u koje je upao Velkom, pokrenuti sindikalne akcije, kako bi se prisilile vlasničke strukture da se nešto poduzme. U planu je prosvjed pred Gradskim poglavarstvom Velike Gorice nakon čega će se tražiti razgovor s gradonačelnikom Josipom Stepanićem. Ukoliko ne dođe do rješenja blokade Velkoma, radnici će se, uz podršku cijelog Sindikata, okupiti i pred Vladom RH.

“Jedna od mogućih opcija je i blokada velikogoričke ceste prema aerodromu, i to s obje strane,” zaključila je Ankica Svoboda. S obzirom da tom cestom prođe više desetaka tisuća vozila, nije teško pretpostaviti kakve bi to posljedice izazvalo.

Za danas je najavljen i susret s političkim strankama Velike Gorice te vlasnicima Velkoma: sedamdesetpostotnim - Grad Velika Gorica, te desetpostotnim općinama Orle, Kravarsko i Pokupsko.