Večernji list: 25. 2. 2000.

SINDIKAT I OŠTEĆENICI "SLOBODNE DALMACIJE" RAZOČARANI IZJAVAMA SLAVKA LINIĆA:

Oni koji su uništili "Slobodnu" sjede u Saboru

SPLIT - Udruga polagatelja prava na dionice "Slobodne Dalmacije" i Sindikat novinara tih splitskih novina duboko su začuđeni i razočarani jučerašnjom izjavom potpredsjednika Vlade Slavka Linića da "ne postoje tekuće ekonomske mjere Vlade RH koje bitnije mogu pomoći "Slobodnoj Dalmaciji"". Linić je dodao da za "Slobodnu Dalmaciju" nema nade ako vjerovnici ne pokažu dobru volju.
"
Ne slažemo se s vašim odgovorom jer nije u duhu onoga što ste govorili prije izbora", piše u jučerašnjem otvorenom pismu koje su Liniću poslali Udruga polagatelja prava na dionice "Slobodne Dalmacije" i Sindikat novinara "Slobodne". Pismo su potpisali predsjednici Ilija Maršić i Davorka Blažević.
"Problemi "Slobodne Dalmacije" nisu proizvod poslovne politike tvrtke, nego rezultat nakaradne pretvorbe toga inače profitabilnog i renomiranog poduzeća", tvrde Udruga i Sindikat. "Pobjednička koalicija u svojim j
e predizbornim nastupima obećala reviziju pretvorbe i ispravljanje pogrešaka bivše vlasti. Glasači su to honorirali nadajući se da će lopovi završiti gdje im je mjesto. Nažalost, neki koji su upropastili naš list sjede u Saboru, u brojnim državnim tijelima, u "Slobodnoj Dalmaciji"...", navodi se, među ostalim, u pismu. (H)