Jutarnji list: 7. 4. 2000.

Kregar: Đapić je trebao vratiti stan još prije šest godina

ZAGREB - Ante Đapić je od Grada Zagreba na čuvanje dobio trosobni stan na Borovju u razdoblju od 1. lipnja 1994. do 31. prosinca 1994. godine. Barem tako stoji u ugovoru koji je Đapić potpisao s tadašnjim gradonačelnikom Brankom Mikšom i koji je jučer od Ureda za upravljanje imovinom Grada dobio povjerenik Vlade za Zagreb Josip Kregar.

- Prema tom ugovoru ispada da je Đapić stan trebao vratiti još prije šest godina. Međutim, treba vidjeti je li uopće od njega zatraženo da nakon isteka ugovora vrati stan - rekao je Kregar.

Osim Đapićeva ugovora, Vladin je povjerenik jučer dobio i izvješće o broju gradskih stanova, premda će, kako kaže, pravo stanje pokazati tek izvješće povjerenstva osnovanog upravo radi toga da bi istražilo dodjelu gradskih stanova. Prema izvješću Ureda za upravljanje imovinom, Zagreb raspolaže sa 540 stanova, a od toga 162 stana koriste prognanici, izbjeglice i tzv. čuvari stanova.

- Ovdje se ne radi o pojedinačnom slučaju Ante Đapića, nego o problemu postavljanja osoba za čuvanje gradskih stanova. Zato najprije treba raščistiti kriterije i načine dobivanja tih stanova - naglasio je Kregar.

S. Barilar, A. Dasov