- g. Ivo Škrabalo, zastupnik HDS-a

- g. dr. Zdravko Tomac, zastupnik HDS-a

- Vanjskopolitički odbor HDS-a

  

 Zagreb, 8. travnja 2000.

 

ZAŠTO SRAMOTITE HRVATSKU PRED SVIJETOM?!

Smatramo da je nedopustivo da prilikom državnih posjeta saborskih delegacija u Sloveniju, Tursku i sjedište Evropskog parlamenta u Bruxellesu u sastavu hrvatskog izaslanstva vodite sa sobom osobu pod kaznenom istragom za djela iz područja općeg kriminala kaznenog zakona RH, čime i sami pomažete prikrivati od sudskih vlasti i javnosti ove zemlje ozbiljnost počinjenih kaznenih djela za koja je osumnjičen Anto Đapić, još uvijek saborski zastupnik otete parlamentarne stranke prava. A da ne spominjemo zloupotrebu gostoprimstva koju takvom diverzijom činite zemljama koje posjećujete.

Više puta smo vam obojici skretali pažnju da time narušavate pravni poredak i rušite ugled Republike Hrvatske i njezin međunarodni prestiž, ali vi se na to ne obazirete. No račun, će vam biti prije ili poslije ispostavljen.

Vjerojatno vam nije promakla službeno potvrđena informacija iz ZAP-a RH o prijevari u gospodarskom poslovanju koju je imenovani Đapić počinio kao ovlaštena osoba za zastupanje HSP-a kod Zavoda za platni promet, čiji su računi blokirani već više od mjesec dana na području čitave države zbog ogromnog duga vjerovnicima u iznosu većem od dva miliona i tristo tisuća kuna.

Pretpostavljamo da su vam dobro poznati njegovi crnokošuljaški nastupi širom Hrvatske u službi Tuđmanovog autoritarnog režima i rehabilitacije neofašizma, a vjerujemo da niste toliko gluhi i slijepi pa ne vidite njegovu verbalnu opstrukciju suradnje sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, protiv kojeg nastupa i zato jer je služio kao vjerni pas politiku i političare protiv kojih se sada vode kaznene istrage pred tim sudom. Đapić se takoreći nije ni vratio s vama iz Bruxellesa a već preko dnevnih tiskovina prijeti ”da će pozvati sve građane na građanski neposluh i napraviti sve što budemo mogli, ako dođe do izručenja” (Vjesnik, 07.04.2000.).

Dok Marko Veselica ne može prijeći granicu Kanade zbog koalicije s Đapićem i pozivanja na bojkot rada Haškog tribunala, vi bezobrazno i bestidno vodate sa sobom osobu sa optuženičke klupe osumnjičenog a uskoro i optuženog za činjenje niza kaznenih djela poput krivotvorenja službene isprave, krađe autorskih prava, prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja kandidature za predsjednika RH itd.

Umjesto da ga pomognete iseliti iz stana u vlasništvu grada Zagreba gdje se nelegalno nalazi, te pomognete povjereniku za grad Zagreb dr Josipu Kregaru, kojeg je koalicija Vaših stranaka izabrala na tu odgovornu dužnost, vi šutke prelazite preko činjenice da Đapić, koji vozi BMW vrijedan preko sto i dvadeset tisuća njemačkih maraka, prima mjesečnu plaću godinama u iznosu od pet tisuća maraka, vlasnik je niza nekretnina u Osijeku, Kaštelima i na Viru, koji uživa nezasluženo sve moguće pogodnosti bivšeg režima (stanuje i prijavljen je u Nehajskoj 18 a prema nekim dojavama iznajmljuje državni stan u Borovju 13a koji je dobio na čuvanje), predstavlja najomraženijeg satelita HDZ-a koji je krivotvorenjem i otimačinom uzurpirao jednu od najjačih i najozbiljnijih hrvatskih političkih parlamentarnih stranaka – Hrvatsku stranku prava.

Zaboravljate, da je dotični bez ikakvog obraza izgubio lažni magisterij, da će uskoro izgubiti pravo na stan u vlasništvu grada Zagreba, a naposljetku će ostati i bez naše, Hrvatske stranke prava, pa ćete ga moći voliti i gledati jedino u lepoglavskom zavodu. Sramite se i stidite što blatite ugled Republike Hrvatske i dostojanstvo hrvatskog naroda pred demokratskom javnošću Evrope i svijeta.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861

 

 Na znanje:

- Evropskom parlamentu – Bruxelles, n/r Predsjedniku

- G. dr. Josip Kregar, povjerenik Vlade RH za Grad Zagreb

- Klubovima zastupnika šestorice

- Središnjici SDP-a

- Središnjici HSLS-a