Vjesnik: 27. 4. 2000.

SDP se bahato ponaša i na državnoj razini, kažu u zadarskom LS-u

ZADAR, 26. travnja - Koordinaciju pet stranaka u Zadarskoj županiji napustili su prije tjedan dana HNS i HSS, a u utorak je to učinio i LS, i to uz »blagoslov« središnjice, rekao je čelnik županijskog LS-a Ivica Kamber. LS je, napuštajući koordinaciju, otišao i korak dalje. Naime, Kamber je rekao da »postoje informacije da se SDP na državnoj razini oko podjele funkcija ponaša još bahatije nego na lokalnoj«.
»Na središnjici je LS da odluči
hoće li sudjelovati u vlasti na temelju potpisanih prijeizbornih i postizbornih dogovora, ili će otići iz vlasti«, izjavila je u srijedu za Vjesnik čelnica zadarskog SDP-a Omerka Šarić, dodajući da su stranke koje su istupile iz koordinacije »time pokazale da im, za razliku od SDP-a, od početka nije bila jasna funkcija koordinacije«. »Ne bježimo od svog dijela odgovornosti koji nam pripada na temelju rezultata izbora. Za SDP su jedino mjerilo rad i rezultati izbora, a onima koji kažu da ih izborni rezultati ne zanimaju, poručujem da su zalutali u politiku«, naglašava Šarić.
Zadarski HNS i HSS neće svojim središnjicama predložiti ništa što bi ugrozilo rad koordinacije na državnoj razini. »To ne bi bilo dobro za funkcioniranje koalicijske vlasti. Na nacionaln
oj razini koordinacija mora postojati, jer se tamo donose odluke o funkcijama za koje se ne raspisuju natječaji«, kaže čelnik gradskog HSS-a Petar Kolanović. Predsjednik županijskog HNS-a Milivoj Vuletić ističe da bi bilo pretenciozno predložiti središnjici izlazak iz koordinacije samo zbog primjedbi na način funkcioniranja jedna ili više županijskih koordinacija. Vuletić ipak dodaje da će o tome razgovarati s predsjednicom stranke Vesnom Pusić. (N. R.)