HTR VIJESTI: 28. 4. 2000.

HSP 1861 PREDAO PREDSTAVKU UPRAVNOM SUDU

28. travnja - Vodstvo HSP-a 1861, predvođeno predsjednikom stranke Dobroslavom Paragom, predalo je predstavku predsjedniku Upravnog suda, tražeći da se ubrza rješavanje sudskog predmeta glede toga tko ima pravo predstavljati i zastupati Hrvatsku stranku prava. Paraga je na konferenciji za novinare izjavio kako je nakon kutinske konvencije i razlaza s Antom Đapićem u rujnu 1993., Upravni sud odlučio priznati zaključke te konvencije, a Đapića predsjednikom Hrvatske stranke prava.


Ističući kako se već sedam godina čeka sudski pravorijek, Paraga je rekao da je to posljedica blokade rada pravosudnih tijela u Hrvatskoj zbog autoritarne vlasti bivšeg HDZ-ova režima. Podsjetio je da je ministar pravosuđa Stjepan Ivanišević prije dva mjeseca Upravnomu sudu poslao požurnicu glede rješavanja ovoga predmeta. Na današnji upit Upravnomu sudu da li je predmet
pomaknut s mrtve točke, nismo dobili pozitivan odgovor, osim, kao i u proteklih sedam godina, da je u rješavanju, ustvrdio je Paraga. Dodao je da će predstavku uputiti i Predsjedniku Republike, premijeru, predsjedniku Sabora te ministru pravosuđa sa zahtjevom da se preispita rad dužnosnika i službenika u pravosudnim tijelima.