Predstavka

Hrvatske stranke prava 1861.

Hrvatskoj radio-televiziji

na Međunarodni Dan slobode medija

n/r g. Mirku Galiću, generalnom direktoru HRT-a

Urednici Informativno-dokumentarnog programa HTV-a gđi. Mirjani Rakić

zbog

VIŠEGODIŠNJE SUSTAVNE MEDIJSKE CENZURE, POLITIČKE DISKRIMINACIJE I MEDIJSKOG BOJKOTA

Hrvatska stranka prava i njen predsjednik Dobroslav Paraga su se od prvog dana višestranačja u Hrvatskoj zalagali za:

Hrvatska stranka prava 1861. bila je prva politička stranka koja je javno i otvoreno podržala zahtjeve Foruma 21 vlastima na Pantovčaku i Banskim dvorima.

Svi dosadašnji direktori i glavni urednici Hrvatske radio-televizije, od Antuna Vrdoljaka, Hrvoja Hitreca, Ivice Mudrinića, Hloverke Novak-Srzić i Obrada Kosovca dobijali su predstavke zbog provođenja medijske cenzure i bojkota Hrvatske stranke prava, kasnije Hrvatske stranke prava 1861. i svi su sjedili u svojim foteljama zahvaljujući doslovnom provođenju naputaka pokojnog vrhovnika Tuđmana o držanju Parage u medijskom getu.

Od 1990. Dobroslav Paraga i dužnosnici stranke prava nisu još doslovno nikada smjeli nastupiti u bilo kojoj izvanpredizbornoj političkoj emisiji, niti HRT prenosi više od sedam godina tiskovne konferencije središnjice Hrvatske stranke prava - HSP 1861.

Od novog direktora Hrvatske radio-televizije, g. Mirka Galića, i od privremene glavne urednice, gđe. Nede Ritz očekujemo odgovore na slijedeća pitanja:

  1. Kada ćete ukinuti crnu listu zabranjenih ljudi i stranaka na kojoj se nalazi HSP 1861?

  1. Kada će Hrvatska radio-televizija početi redovito pratiti tiskovne konferencije Hrvatske stranke prava 1861. u Šenoinoj 13 u gradu Zagrebu umjesto da upotrebljava floskulu da HSP 1861 nije parlamentarna stranka, premda je općepoznato da to nije postala voljom birača već Tuđmanovim otimanjem parlamentarnog statusa stranke?
  2. Zahtjevamo kontinuirano HTV praćenje aktivnosti djelatnih političkih stranaka i sindikata, a ne režimskih satelita i stranaka na papiru!

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.

Dobroslav Paraga

U Zagrebu, dana 3. svibnja 2000. godine