Večernji list: 4. 5. 2000.

DOBROSLAV PARAGA, PREDSJEDNIK HSP-a 1861. I NOSITELJ LISTE NA IZBORIMA ZA GRADSKU SKUPŠTINU:

Oslobodit ćemo građane prireza i poreza

Hrvatska stranka prava 1861. na izbore za Gradsku skupštinu izići će s listom i u tri izborne jedinice: Centru, Maksimiru i Medveščaku. Predsjednik HSP-a 1861. i nositelj izborne liste Dobroslav Paraga tvrdi da je razlog tome nejednak tretman njegove i ostalih stranaka i kratak rok za pripremu kampanje. Dodaje da je njegova stranka već godinama u potpunoj medijskoj blokadi, pa do građana i ne mogu doprijeti poruke i ideje za koje smatra da bi potpuno promijenile Zagreb i Hrvatsku.

- Ako pobijedimo, odmah ćemo ukinuti prirez, a u sljedećih godinu dana oslobodit ćemo građane i plaćanja poreza! Proračun bi se punio dobrovoljnim donacijama vjerovnika, kojima bismo za to izdavali jamstva. Stimulirali bismo strance i hrvatske iseljenike da ulože u Zagreb i uveli narodni kapitalizam, odnosno kapitalizam na principu tržišnog gospodarstva - kaže D. Paraga i dodaje kako je to jedini način da se Zagreb izvuče iz ponora u kojem se našao nakon vladavine HDZ-a.

Prema njegovim riječima stranka je punih sedam godina odolijevala napadima Tuđmanova režima. Ukinut im je, dodaje, parlamentarni status, oduzeto ime HSP, a u redove stranke stalno su se infiltrirali doušnici i agenti. HSP 1861. uveo je zato rigorozne kriterije za prijem novih članova.

- Zato nas nema puno, no to je prednost u odnosu na ostale stranke! Svi su članovi tu od prvih dana višestranačja i njihovo je poštenje neupitno. Ukinuli su nam parlamentarni status i obespravili nas, a mi se na ovim izborima borimo za obespravljene Zagrepčane. Vratili bismo novac opljačkanima, otpuštene vratili na radna mjesta, a odgovorne za devastaciju privrede procesuirali. Snimili bismo postojeće stanje, utvrdili gdje je nestao isisani kapital iz hrvatskih banaka i taj bismo novac vratili - poručuje D. Paraga.
Nositelj liste HSP-a 1861. smatra da će stranka postići dobar izborni rezultat ako građanima uspije prezentirat
i svoje poruke. To će, dodaje, biti teško, jer stranka je i dalje u medijskoj blokadi, što dokazuje i činjenica da zadnja tri skupa koja su priredili nije popratio nijedan medij.

- Zagrebu nudimo zadnju slamku spasa! Mi smo za Zagreb poput Beča i za vlast Zagrepčana, a ne klana i Balkana - zaključio je Paraga.

L. Lulić