MEDIJIMA U REPUBLICI

 

 

Zagreb, 05.05.2000.

TITO – NITI ANTIFAŠIST NITI VELIKAN SVJETSKE POVIJESTI

Titoisti iz Hrvatske danas komemoriraju jugoslavenskog diktatora i komunističkog tiranina Josipa Broza Tita, jednu od najokrutnijih ličnosti dvadesetog stoljeća, čiji zločini imaju svoju pravnu kaznenu odgovornost po člancima 6b) i c) Međunarodnog Nuernberškog suda za ratne zločine.

Kada se danas, dvadeset godina nakon diktatorove smrti pod krinkom antifašizma slavi komunističke zločine titoista iz Drugog svjetskog rata, i diktaturu proletarijata 1945. – 1990., a u biti diktaturu nad proletarijatom, onda se Hrvatsku stavlja na stup srama pred međunarodnom demokratskom javnošću. Kako bi to bilo da se usred Moskve službeno slavi Josifa V. Staljina ili usred Berlina Adolfa Hitlera? Tito i Staljin nisu bili antifašisti, jer su bili komunistički tirani.

Istinski antifašisti bili su samo američki demokrati koji su porazili ekstremne Hitlerove naciste. Bez američke vojske ne bi se 9. svibnja u Europi slavio Dan pobjede nad fašizmom niti bi bili slobodni Francuzi niti bi Sovjeti mogli ući 1945. godine u Berlin.

Staljinovi boljševici i Titovi jugo-komunisti nisu antifašisti, jer su vladali na fašistički način: ljudima i čitavim narodima su oduzimali njihovu slobodu, vjeru, nadu, budućnost, sreću i njihove živote. Komunizam je u XX. stoljeću ubio s umišljajem više od 100 milijuna nevinih ljudi. Titov komunizam ubio je u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji nekoliko stotina tisuća ljudi od kojih više od 200 tisuća Hrvata. Uz trg žrtava fašizma u Zagrebu jedan reprezentativan trg mora nositi ime Trga žrtava komunizma, a svi oni komunisti koji su kršili ljudska prava trebaju odgovarati pred neovisnim sudstvom pravne države u RH.

Titoizam je bila okrutna diktatura bez ideologije čije se je (ne)djelo, komunistička Jugoslavija, ubrzo po tiranovoj smrti, zauvijek raspala.

Ured za odnose s javnošću

Goran Jurišić