g. Stjepanu Stipi Mesiću

N/r Predsjedniku Sabora g. Zlatku Tomčiću

za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

gđi. Đurđi Adlešić

N/r glavnim urednicima

Zagreb, 08.05.2000.

REAGIRANJE, PROSVJED I APEL

“Đapić: Domovinski rat se nastavlja.”

Sprega Liović - Đapić - HDZ i ?

Pošto je Anto Đapić u Petrinji dana 6. svibnja 2000. godine na skupu izmanipuliranih građana najavio izvanparlamentarne oblike političke borbe, lažno tvrdeći kako je Vlada potkopala temelje Domovinskog rata, a s obzirom kako je Đapić Anto već prijetio državnim udarom, blokadom prometnica i drugim oblicima balvan-revolucije,

HSP 1861. PREDLAŽE klubovima stranaka saborske većine i predsjedniku Hrvatskog Državnog Sabora:

kao predvodnicima huškanja na nerede, a

Đapiću i Šeksu i zbog kriminalnih radnji otuđivanja javne imovine (Šeks), krađe znanstvenog rada, protupravnog korištenja javne imovine, blokade stranačkog žiro-računa Hrvatske stranke prava, krivotvorenja potpisa za predsjedničku kandidaturu (Đapić), te

Anti Đapiću i zbog laganja i uznemiravanja javnosti.

Obrazloženje:

Nakon poraza na parlamentarnim i predsjedničkim izborima početkom 2000. godine Vladimir Šeks (HDZ) nije mogao viteški podnijeti poraz svoje stranke. Kako bi izvanizbornim procesom naknadno promijenio rezultate izbora, plašio je javnost građanskim ratom, iako je ta ista javnost u vidu biračkog elektorata odlučila da novu Vladu i parlamentarnu većinu čine bivše oporbene stranke na čelu sa Socijaldemokratskom partijom.

Nakon presude Haaškog suda Tihomiru Blaškiću, HDZ manipulira vlastito stranačko članstvo i simpatizere, zatim udruge veterana domovinskog rata, i javnost, te u sjeni organizira prosvjed pred američkim veleposlanstvom u Zagrebu.

Nakon toga HDZ iz sjene vuče konce putem svojih satelita Liovića i Đapića koji najavljuju balvan-revoluciju (čitaj: blokadu prometnica, miniranje turističke sezone itd.)

POZIVAMO Vladu da smijeni Državnog odvjetnika Berislava Živkovića i predstavnike Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koji već mjesecima drže kaznene prijave HSP 1861. protiv Ante Đapića i drugih u ladici. Protiv Ante Đapića Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu (HDZ) odbija već četiri mjeseca provoditi istražne radnje u vezi s prijevarama u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja predsjedničke kandidature i službene isprave.

Potpuno krivo je kada glavni urednici medija u našoj Republici, te državne vlasti Đapića i njegove sljedbenike nazivaju “pravašima”, i na taj način padaju na jeftin štos Đapićevih crnokošuljaša. Niti je Đapić obnovio HSP niti je stvorio HOS.

Obnovitelji časne Hrvatske stranke prava i stvoritelji časnih Hrvatskih obrambenih snaga su, uz druge, Dobroslav Paraga i pokojni Ante Paradžik. HOS je branio Hrvatsku od velikosrpskog agresora i doprinio pobjedi svih građana Hrvatske u ratu za slobodu hrvatskog naroda i nezavisnost Republike Hrvatske. Najgori manipulatori osjećajima ljudi, i pokvareni prevaranti godinama manipuliraju pojmovima Hrvatske stranke prava i povijesnih Hrvatskih obrambenih snaga. Odlučujući politički faktori u našoj Republici, uključujući elektroničke i tiskovne medije, non-stop forsiraju Antu Đapića i slične pojedine ekstremiste kako bi sebe postavili u politički centar, skupljajući pirove političke bodove za budućnost. To se ne smije raditi na račun Hrvatske stranke prava! Najveći profiter od zabrane Hrvatske stranke prava i medijskog bojkota Dobroslava Parage i istinskih pravaša bio je SDP!

Uz daljnje tetošenje Đapića u Saboru (od strane Zdravka Tomca, SDP), uz velikodušni Đapićev medijski tretman na HRT i u tzv. neovisnom tisku, uz povlašten Đapićev položaj u sudbenoj vlasti i SVEKOLIKOJ ZAŠTITI koju Đapić uživa na račun Parage na sva tri nivoa vlasti u Republici Hrvatskoj, premijer Račan na čelu Vlade, predsjednik Republike Mesić i predsjednici političkih stranaka saborske većine preuzimaju izravnu odgovornost za rušenje ugleda Republike Hrvatske pred demokratskom međunarodnom javnošću i dovođenja u pitanje sretne budućnosti hrvatskih građana!

Dobronamjerno pozivamo Predsjednika i Vladu, Sabor, i sudbenu vlast da hitno počne s razvlašćivanjem Ante Đapića (Pravnih osnova za to ima na pretek.)

Dame i gospodo u Vladi, Saboru i Uredu Predsjednika Republike, te javnim medijima, shvatite ovaj apel ozbiljno, probudite se i primite se posla, jer je nevjerojatno da 150 dana nakon vrhovnikove smrti i 100 dana nove Vlade, Hrvatska umjesto političke stabilizacije doživljava nastavak permanentne političke destabilizacije i samouništenja, već viđenih u vrijeme Tuđmanove vladavine ! Neka vam Bog pomogne da počnete razlikovato dobro od zla, i da vam da makar malo mudrosti.

Predsjednik HSP 1861.

Dobroslav Paraga