Večernji list: 10. 5. 2000.

ZBOG DUGA ZA PREDSJEDNIČKU KAMPANJU MATE GRANIĆA
Blokirani svi HDZ-ovi računi
ZAGREB - Prošlog petka Općinski sud u Zagrebu blokirao je sve račune koje HDZ ima u Hrvatskoj. Tom odlukom zabranjeno je raspolaganje novcem koji sjedne na račune, a sve je posljedica tužbe koju je protiv HDZ-a podigla međunarodna marketinška agencija "Ogilvy and Mather", koja je u predsjedničkoj kampanji zastupala tadašnjeg HDZ-ova kandidata za šefa države dr. Matu Granića. Kao što je poznato, ta je agencija marketinški osmislila cijelu Granićevu kampanju, ali nije uspjela naplatiti svoja potraživanja, koja iznose oko 2,8 milijuna kuna.
Nakon što je spomenuta agencija podigla tužbu, HDZ je odgovorio da dug, što se njega tiče, ne postoji. Nakon odluke Općinskoga suda u Zagrebu koju je potpisala sutkinja Ksenija Jakopčević, s
vaka kuna koja stigne na bilo koji od HDZ-ovih računa neće se moći podići sve do svršetka postupka, tj. do rješenja žalbe koju je uložio HDZ.
Budući da je riječ o blokadi više stotina računa - i onoga koji se vodi u središnjici HDZ-a i svih županijskih, g
radskih i općinskih računa - stranka koja je donedavno vladala Hrvatskom nalazi se u teškoćama. Pedesetak zaposlenih koji s tih računa dobivaju plaće do daljnjega će, čini se, imati egzistencijalnih problema jer je vrlo upitno kako će nakon te odluke Suda biti pronađen novac za njihove plaće. Osim toga, pitanje je kako će HDZ podmirivati sve svoje obveze, a među njima i troškove za režije u svim podružnicama te prema dobavljačima.
M. Šarić