SREDSTVIMA JAVNOG

PRIOPĆAVANJA

 

 

Zagreb, 10. 5. 2000.

Povodom vijesti da je Općinski sud u Zagrebu dne 5. svibnja ove godine blokirao sve račune koje HDZ ima u Hrvatskoj, HSP-1861 dužan je obavijestiti cjelokupnu hrvatsku i inu javnost da je također i HDZ-ov satelit, Đapićev HSP, pod blokadom svih računa na području Republike Hrvatske po nalogu ZAP-a Podružnica Zagreb i provodi se u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Blokada je izvršena prije nekoliko tjedana zbog kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, jer je Đapić izdavao akceptne naloge i čekove za koje na računu HSP-a nije imao pokrića, čime je vjerovnike i dobavljače prevario i doveo u zabludu te učinio štetu tuđoj imovini u visini od dva miliona i tristo tisuća kuna (2.300.000,00 kuna), odnosno više od pola miliona DEM, zbog čega je protiv Đapića prije mjesec dana pokrenut kazneni postupak zbog teškog kaznenog djela iz članka 293. stav 1. i 2. KZ-a za koje je zapriječena zatvorska kazna od 1 do 8 godina zatvora.

HSP-1861 očekuje da Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu neće, kao do sada, prikrivati dokazane počinitelje teških kaznenih djela, već da će barem ovoga puta promptno djelovati.

 

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861