Večernji list: 12. 5. 2000.

BIVŠI MINISTAR FINANCIJA S INSPEKTORIMA O PREBACIVANJU PRORAČUNSKOG NOVCA U IRSKU I PRODAJI HT-a
Škegro na policiji zbog prijenosa novca
*
Bio sam na obavijesnom razgovoru zbog privatizacije HT-a, ali to ne želim komentirati - rekao je bivši ministar

ZAGREB - Bivši ministar financija Borislav Škegro proteklog je tjedna u dva navrata razgovarao s inspektorima Odjela gospodarskoga kriminaliteta PU zagrebačke. Škegru su inspektori u Đorđićevu pozvali zbog financijskih transakcija oko prijenosa 100 milijuna dolara iz proračuna u Irsku uoči izbora, o čemu se proteklih dana dosta pisalo u medijima, a o čemu je objavljen i transkript razgovora Tuđman - Škegro. U prvom navratu, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, Škegro je s inspektorima razgovarao telefonski, a drugi put je osobno došao u sjedište Sektora kriminalističke policije u Đorđićevoj ulici i inspektorima iscrpno opisao transakciju proračunskog novca u Irsku. Inspektorima je ponudio i suradnju oko rasvjetljavanja te transkacije, a po obavljenoj "informativki", na kojoj je bio bez nazočnosti odvjetnika, kao građanin, Škegro je napustio Đorđićevu.
Kako doznajemo, zasad ne postoji nikakva kaz
nena prijava protiv bivšeg ministra financija s tim u vezi. Glasnogovornik MUP-a Slavko Rako na novinarski upit vodi li policija protiv Borislava Škegre kriminalističku obradu, odgovorio je 19. travnja da MUP ispituje okolnosti prodaje nekih poduzeća s čime se u dijelu novinstva povezuje g. Borislav Škegro. Kriminalistička obrada ustanovit će sve okolnosti oko prodaje i povezanosti pojedinih osoba s tim radnjama - glasio je dio MUP-ova odgovora.
- Točno je, bio sam na obavijesnom razgovoru - rekao nam je b
ivši ministar financija, ali i naglasio da zasad ništa više o tome ne želi reći. Potvrdio je da je tema razgovora ipak bila privatizacija HT-a. Na naše pitanje jesu li objavljeni zapisi njegova razgovora s pokojnim predsjednikom Tuđmanom o toj privatizaciji autentični, Škegro je odgovorio da Mesić nije objavio i cjeloviti tonski zapis. Škegro je podsjetio na svoju izjavu da je tražio cjelovito objavljivanje tonskog zapisa i njegova transkripta, što predsjednik Mesić ipak nije učinio.
D. Miljuš, G. Drljača